A. Trinchieri gyrė „Žalgirio“ sirgalius: „Buvo nuostabi atmosfera“

A. Trinchieri gyrė „Žalgirio“ sirgalius: „Buvo nuostabi atmosfera“

Neįtikėtinai principinėje dvikovoje išsigelbėjęs Kauno „Žalgiris“ (18-2) žengė didelį žingsnį link „Betsafe-LKL“ reguliaraus sezono pirmosios vietos.



Andrea Trinchieri auklėtiniai apypilnėje „Žalgirio“ arenoje 97:94 (28:26, 23:22, 21:28, 25:18) parbloškė Vilniaus „Rytą“ (16-3) ir užsitikrino tarpusavio pranašumą prieš vilniečius reguliariajame sezone. Tai reiškia, jog vilniečiai, norėdami aplenkti „Žalgirį“, turės surinkti bent vienu laimėjimu daugiau.

Po mačo „Žalgirio“ vyr. treneris Andrea Trinchieri džiaugėsi išvargta pergale.

„Vienintelis dalykas, kuris šiandien yra svarbus – galutinis rezultatas. Turėjome gerų momentų, bet niekada nepavyko subalansuoti puolimo ir gynybos. Mače nebuvo nė karto, kai penkis kartus iš eilės gerai užpuolėme ar apsigynėme, nesurengėme nė vieno spurto, kad pirmautume bent 10 taškų.

„Rytas“ žaidė agresyviai, pataikė, bet jie turėjo ir daugiau energijos. Nenoriu rodyti pirštais į nieką. Turėjome dvi sunkias Eurolygos rungtynes su Pirėjo „Olympiacos“ ir Tel Avivo „Maccabi“. Vis tiek svarbiausia tai pergalė.



Mūsų kova dėl kamuolių buvo tragiška, o gynyba vienas prieš vieną buvo dar blogesnė. Bet kartais tokiame sezone geriausias dalykas komandai yra laimėti bjaurias rungtynes, nes jei sugebi laimėti taip, gerą dieną galėsi kontroliuoti rungtynes.

Buvo smagu matyti pilną areną. Ačiū fanams, buvo nuostabi atmosfera. Jei arena būtų buvusi užpildyta pusiau, niekada nelaimėtume tokių rungtynių. Kai reikia postūmio ir jie mus pastūmėjo“, - pasakojo A. Trinchieri.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: