„Rytas“ į „Jeep“ arenos palubes iškels Ch. Eidsono marškinėlius

„Rytas“ į „Jeep“ arenos palubes iškels Ch. Eidsono marškinėlius

RytasVilnius.lt nuotr.

Balandžio 18 d. Vilniaus „Rytas“ minės 15-ąsias triumfo Europos taurėje metines. Šią dieną, mačo su Šiaulių „Šiauliais“ ilgosios pertraukos metu savo šeimos bei senų bendražygių akivaizdoje bus pagerbtas vienas geriausių visų laikų Vilniaus „Ryto“ žaidėjų, legenda Chuckas Eidsonas – į arenos palubes, bus iškelti žaidėjo marškinėliai.



Vienas geriausių Lietuvoje žaidusių legionierių savo karjerą „Ryto“ komandoje pradėjo 2007 metais, kur ko ne iškart tapo vienu iš komandos lyderių, o jau 2008-2009 m. sezone su auksine komanda pademonstravę tvirtą charakterį laimėjo visus penkis turnyrus, kuriuose dalyvavo: Europos taurę, Lietuvos krepšinio lygą, Lietuvos taurę, Baltijos krepšinio lygą ir Baltijos lygos Prezidentų taurę.

Po įspūdingos pergalės Turine prieš vieną turtingiausių to meto komandų „Chimki“, Ch. Eidsonas tapo Europos taurės MVP ir buvo išrinktas į pirmąjį simbolinį penketuką. Juodai baltai raudonais marškinėliais vilkėjusio žaidėjo įspūdingi pasirodymai nesibaigė Europos taurėje. Baltijos lygos finale generolas pelnęs 41 tašką perrašė lygos rekordų lenteles ir vienas surinko daugiau naudingumo balų nei dvylika žalgiriečių kartu, o netrukus tapo ir dar vieno čempionato – Lietuvos krepšinio lygos MVP.

„Chuckas yra vienas geriausių legionierių kada nors žaidusių Lietuvoje. Jo pasiekimai įrašyti ne tik į mūsų Klubo, bet ir visos Lietuvos krepšinio istoriją.“ – Šypsojosi Vilniaus „Ryto“ sporto direktorius Artūras Jomantas. –  „Kartu pasiekėme tikrai įspūdingas pergales. Džiaugiuosi, kad pavyko jį pasikviesti į Vilnių šiam minėjimui.  Bus smagu vėl susitikti“.


Į daug skambių pergalių Vilniaus „Rytą“ vedęs amerikietis 2008-2009 m. sezono metu Europos taurėje pelnė 232 taškus ir ant parketo praleido 515 minučių. Iš Vilniaus 2009 m. legionierius persikėlė žaisti į Tel Avivo „Maccabi“, vėliau savo karjerą tęsė tokiuose klubuose kaip „Barcelona“ ir „Unics“. Savo karjerą krepšininkas baigė 2014 m.

2023 metais Chuckas Eidsonas, dar kitaip vadinamas generolu, Lietuvos krepšinio aistruolių sprendimu buvo įtrauktas į LKL 30 geriausių visų laikų krepšininkų sąrašą. Be jo į šį trisdešimtuką pavyko prasibrauti tik dar vienam legionieriui – T. Beardui.

Vilniaus „Rytas“ platformoje kakava.lt pradeda prekybą bilietais į ypatingas balandžio 18 d. rungtynes su Šiaulių „Šiauliais“, kuriose apsilankys ne tik Chuckas Eidsonas su šeima, bet bus pakviesti ir pagerbti kiti auksinės komandos nariai.

RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: