Balandžio 1-oji: J. Valančiūnas yra pasiruošęs grįžti į Europą

Balandžio 1-oji: J. Valančiūnas yra pasiruošęs grįžti į Europą

Pasibaigus kontraktui su Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) lygoje rungtyniaujančiu Naujojo Orleano „Pelicans“, šios komandos vidurio puolėjas Jonas Valančiūnas neatmeta galimybės grįžti į Europą ir nuo kitos sezono apsivilkti Vilniaus „Wolves“ komandos marškinėlius.



Pasak sostinės klubo prezidento Rimanto Kaukėno, tokias savo mintis Lietuvos nacionalinės rinktinės kapitonas išsakė „Wolves“ akcininkų susirinkime praėjusią savaitę.

„Pernai vasarą, Jonui tapus vienu mūsų investuotojų, juokais pasakėme, kad lauksime jo prisidėjimo ir krepšinio aikštelėje. Praėjusią savaitę, akcininkams pristatinėjant klubo planus būsimam sezonui, darsyk pajuokavome, kad Jonui jau paruošėme „Wolves“ aprangą. Juokai baigėsi, kai mūsų šalies krepšinio žvaigždė atskleidė, kad rimtai svarsto apie sugrįžimą į Europą.

Mes patekti į Eurolygą galėtume tik laimėję Europos taurę. Nenuslūgstant kalboms apie Europos turnyrų susijungimą, ateityje gauti bilietą į stipriausią Europoje lygą gali būti kur kas sunkiau. Todėl  Jonas, „Wolves“ komandai ir kitą sezoną gavus vardinį turnyro kvietimą, mus patikino, kad neatmeta opcijos padėti aikštelėje iškovoti titulą. Tai, kas prieš mažiau nei metus buvo juokai, kalbu apie Joną „Wolves“ sudėtyje, panašu, gali tapti realybe, – šypsojosi R. Kaukėnas.


Pasak vieno iš klubo vadovų, J. Valančiūnas galutinį savo sprendimą pasakys vasarą, po atrankos į Paryžiaus olimpines žaidynes arba po pačių žaidynių, jei Lietuvos rinktinė sėkmingai įveiks atranką.

„Pelicans“ šiuo metu Vakarų konferencijoje užima šeštąją vietą ir kaunasi dėl tiesioginio patekimo į NBA atkrintamąsias varžybas.

Primename, kad praėjusių metų rugpjūtį J. Valančiūnas prisijungė prie verslininkų, investavusių į Vilniaus klubą valdančią akcinę bendrovę „Basketball Holding Company“.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: