G. Žibėnas: „Per ilgąją pertrauką neprisikasėme iki žaidėjų“

G. Žibėnas: „Per ilgąją pertrauką neprisikasėme iki žaidėjų“

Kardinaliai skirtingomis rungtynių pusėmis pažymėtame mače – jubiliejinė Vilniaus „Ryto“ (20-4) pergalė „Betsafe-LKL“ čempionate.



Giedriaus Žibėno auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje 113:100 (34:20, 35:26, 22:33, 22:21) palaužė Panevėžio „7bet-Lietkabelį“ (13-11).

Po mačo „Ryto“ vyr. treneris G. Žibėnas piktinosi savo auklėtiniais.

„Tai buvo vienos prastesnių rungtynių. Pirmoje pusėje susikūrėme pranašumą, žaidėme savo krepšinį, bet po pertraukos mes įėjome labai tingiai gynybine prasme, labai savanaudiškai puolimo prasme.


„Lietkabelis“ labai konkurencinga komanda, jie nenorėjo antrų prastų rungtynių iš eilės ASG arenoje. Žinojome, kad jie reaguos, bet iki žaidėjų neprisikasėme. Jei balandį esame tokie, kokie buvome antroje pusėje... Tai signalas. Jei jiems nėra įdomu, tai kažkas turi tą pasakyti. Ir aš tai sakau.

Tai kažkiek priminė KMT pusfinalio trečiojo kėlinio pradžią, kai praleidome daug pigių taškų, puolime pradėjome žaisti po vieną. Šitaip tos patyrusios komandos grįžta į rungtynes. Pabaigoje turėjome gal daugiau jėgų, daugiau žaidėjų. Tik dėl to šiandien ir laimėjome“, - G. Žibėnas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: