Oficialu: „Žalgirį“ papildė buvęs „Partizan“ aukštaūgis (VIDEO)

Oficialu: „Žalgirį“ papildė buvęs „Partizan“ aukštaūgis (VIDEO)

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ klubas pasiekė susitarimą su Belgrado „Partizan“ komandoje praėjusį sezoną rungtyniavusiu aukštaūgiu Alenu Smailagičiumi. Belgrade gimęs 23 metų 208 cm ūgio krepšininkas su „Žalgiriu“ pasirašė sutartį pagal formulę „1+1“.



„Džiaugiuosi tapęs Kauno „Žalgirio“ dalimi. Labai laukiu kovos, pergalių ir susitikimo su „Žalgirio“ sirgaliais. Laukiu, kada galėsiu prisijungti prie komandos“, – teigė naujasis žalgirietis.

Vilkėdamas „Partizan“ marškinėlius praėjusiame Eurolygos sezone A.Smailagičius vidutiniškai rinko po 5,5 taško, po 2,2 atkovoto kamuolio ir po 6,3 naudingumo balo per beveik 16 ant parketo praleidžiamų minučių.

Adrijos lygoje buvusio Serbijos jaunimo rinktinių nario rodikliai buvo kone identiški – po 5,5 taško, po 2,5 atkovoto kamuolio ir po 6,5 naudingumo balo per rungtynes.


„Išvykus Rolandui Šmitui, mums reikėjo tokio aukštaūgio kaip Alenas. Jis gali plėsti aikštę, pataikyti iš toli, yra kovingas ir po krepšiais. Tai žaidėjas turintis gerą charakterį ir gerus įgūdžius, treneriai tikrai sugebės jį išnaudoti“, – sakė „Žalgirio“ sporto direktorius Gediminas Navickas.

2019-ųjų NBA naujokų biržoje A.Smailagičius 39-uoju šaukimu buvo pakviestas Naujojo Orleano „Pelicans“ ekipos, tačiau buvo išmainytas į „Golden State Warriors“ komandą.

NBA lygoje serbas spėjo sužaisti beveik 30 rungtynių, per kurias aikštėje vidutiniškai praleisdavo po beveik 8 minutes, pelnydavo po 3 taškus ir atkovodavo po 1,5 kamuolio.

Karjerą A.Smailagičius pradėjo Belgrado „Beko“ komandoje, o prieš persikeldamas į NBA dar rungtyniavo G lygoje, Santa Kruzo „Warriors“ ekipoje.

Zalgiris.lt

Video rekomendacijos: