Eurolyga: „Žalgiris“ - „Baskonia“ (Tiesiogiai)

Eurolyga: „Žalgiris“ - „Baskonia“ (Tiesiogiai)

Zalgiris.lt nuotr.

Po istoriškai sudėtingo starto Eurolygoje išsibudinęs Kauno „Žalgiris“ jau šį vakarą sieks savo trečiosios pergalės sezone.



Jure Zdovco auklėtiniai namuose priima su Tadu Sederskiu ir Roku Giedraičiu priešaky esančią Vitorijos „Baskonia“ ekipą, kuriai sezono pradžia kol kas taip pat nesiklosto sėkmingai.

Mačo pradžia - 20:00 val.

VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA


VAIZDO TRANSLIACIJA ČIA

„Žalgirio“ komandai šiame mače tikrai nepadės Joffrey Lauvergne'as ir Paulius Jankūnas. Abu žaidėjai yra traumuoti. Taip pat rungtyniauti negalės Nielsas Giffey, kuris serga COVID-19.

***

„Žalgirio“ ir „Baskonia“ ekipos nuo 2000-ųjų susitiko net 24 kartus ir kol kas pranašumas yra baskų pusėje. „Žalgiris“ per 24 susitikimus iškovojo 10 pergalių, kai „Baskonia“ – 14.

Tiesa, Vitorijos ekipai savo pranašumą pavyksta demonstruoti tik namuose. Ispanijoje vykusiuose mačuose iš 12 kartų „Baskonia“ laimėjo net 8. Tuo tarpu Kaune abi ekipos yra pasidalinusios po 6 pergales.

Pastaruosius du sezonus nė vienai komandai nepavyko įrodyti savo aiškesnio pranašumo. 2019-20 metų sezone „Baskonia“ iškovojo pergalę Kaune 70:58, tačiau Vitorijoje triumfavo „Žalgiris“ – 74:60.

Praėjusį sezoną abi komandos pasidalino po pergalę namuose. Kauniečiai savo tvirtovėje triumfavo 92:73, tačiau išvykoje pralaimėjo 68:81.


Iki šių mačų „Baskonia“ prieš „Žalgirį“ buvo iškovojusi keturias pergales iš eilės.

Po 12 turų nė „Baskonia“, nė „Žalgiris“ negali pasigirti gera situacija Eurolygoje.

Kauniečiai kol kas gali pasigirti tik 2 laimėjimais. Po 9 nesėkmių iš eilės sezono starte, „Žalgiris“ 10-ajame ture palaužė Atėnų „Panathinaikos“ (76:69) ir tą pačią savaitę įveikė ir Stambulo „Fenerbahče“ (86:75).


Vis dėlto, „Žalgirį“ į realybę praėjusią savaitę sugrąžino Šarūno Jasikevičiaus „Barcelona“, kuri namuose 96:73 nepaliko vilčių Lietuvos čempionams.

„Baskonia“ sezoną pradėjo visiškai kitaip. Nors po pirmųjų dviejų turų baskai turėjo du pralaimėjimus, po to sekė trys iš eilės pergalės prieš „Panathinaikos“ (81:79), Berlyno ALBA (80:76) bei „AS Monaco“ (78:66).

Tiesa, po šios atkarpos, kai per penkis turus buvo iškovotos trys pergalės, sekė keturių pralaimėjimų iš eilės serija, o per pastaruosius septynis mačus buvo iškovota tik viena pergalė, kuri buvo pasiekta prieš Belgrado „Crvena Zvezda“ (93:74).







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: