K. Maksvytis: „Esame susifokusavę ir laukiame rungtynių“

K. Maksvytis: „Esame susifokusavę ir laukiame rungtynių“

Šeštadienį Lietuvos rinktinė žais aštuntfinalio rungtynes. Kazio Maksvyčio auklėtiniai susikaus su Ispanijos krepšininkais.



Primename, kad lietuviai B grupėje iškovojo dvi pergales ir užėmė ketvirtą vietą.

Jei lietuviai pateks į ketvirtfinalį, mūsiškių lauks Suomijos ir Kroatijos poros nugalėtojas.

Prieš šias rungtynes savo mintimis pasidalijo Lietuvos rinktinės vyr. treneris K. Maksvytis. Jis atskleidė, kad nerimo yra nemažai.


„Apsimestinis tas mūsų ramumas. Ispanija visada yra Ispanija. Bandome komandą pagąsdinti, kad jie neatsipalaiduotų. Sunku ispanus nugalėti tris kartus, nes ten geri žaidėjai ir geri treneriai. Esame susifokusavę ir laukiame rungtynių.

Ispanų žaidimas nuo kontrolinių rungtynių nepasikeitė. Praktiškai tie patys žmonės, pasikeitė vos vienas krepšininkas. Jie toliau žaidžia taip pat - ilgos atakos ir atkovoti kamuoliai puolime.

Ispanai mėgsta aukotis dėl komandos. Daug kontakto, daug gynybinių situacijų. Žinome, kad ispanams nepavykus kažkokiems pigiems taškams, žaidžia ilgą derinį. Su jais reikės kantriai ir iki pat galo gintis. Jie yra viena iš geriausiai dėl atšokusių kamuolių kovojanti komanda. Bus labai svarbu susitvarkyti su antraisiais šansais.

Prieš Lorenzo Browna gintis sėkmingai gali Arnas Butkevičius. Taip pat yra Rokas Jokubaitis, kuris gerai tai darė per draugiškas rungtynes. Yra ir Ignas Brazdeikis, kuris gali duoti fiziškumą“, – kalbėjo K. Maskvytis.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: