Blogai pasirodymą čempionate įvertinęs K. Maksvytis: „Negaliu atsakyti į klausimą, ar tęsiu darbus“

Blogai pasirodymą čempionate įvertinęs K. Maksvytis: „Negaliu atsakyti į klausimą, ar tęsiu darbus“

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė apmaudžiai pabaigė savo kelią Europos čempionate.



Kazio Maksvyčio vyrai itin dramatiškame turnyro aštunfinalyje po pratęsimo 94:102 (20:19, 25:21, 23:23, 15:20, 11:19) buvo priversti pripažinti Ispanijos rinktinės pranašumą.

Po šio mačo rinktinės vyr. treneris K. Maksvytis teigė, kad laimėti neleido klaidos ir neatkovoti kamuoliai gynyboje.

„Labai apmaudus pralaimėjimas. Ispanai geriau pradėjo rungtynes, didžią rungtynių dalį buvo greitesni nei mes. Antroje pusėje turėjome persvarą, bet nesugebėjome jos išlaikyti.


Lorenzo Browną gerai dengėme pirmoje pusėje, jis pelnė 5 taškus, bet galiausiai baigė su 28 taškais. Pagrindiniai dalykai buvo ne iš pozicinių atakų. Puolime jie atkovojo 15 kamuolių ir po to pelnė 20 taškų. Mūsų 20 klaidų leido jiems įmesti 33 taškus. Sudėjus tuos du faktorius – 53 taškai. Tai yra milžiniški skaičiai. Trūko kantrybės įžaidžiant kamuolį.

Esame jauna komanda, ypač gynėjų linija, ir rungtynių pabaigos krepšininkai eilinį kartą nesugebėjo sukontroliuoti. Pratęsime pradėjome su gerais metimais, bet nepataikėme.

Jono Valančiūno pražangos labai sujaukė viską. Jis išsimušė iš ritmo, o tik sugrįžo į aikštelę, gavo dar vieną pražangą. Be abejo, kad sujaukė.

Nesinori vertinti čempionato, ypač, kai iškrenti jau aštuntfinalyje. Blogai. Per visą čempionatą nebuvo nė vienų rungtynių, kuriose ryškiai pralaimėtume, ar labai blogai žaistume. Gaila, kad atkrintamosiose atsitiko taip pat.

Negaliu atsakyti, ar tęsiu darbus. Faktas, kad esu nepatenkintas rezultatu, kurį pasiekėme“, – kalbėjo K. Maksvytis.

K. Maksvyčio komentaras spaudos konferencijoje:

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: