G. Pozzecco: „Mes nusipelnėme patekti į pusfinalį“

G. Pozzecco: „Mes nusipelnėme patekti į pusfinalį“

FIBA nuotr.

Italijos rinktinės pasaka Europos čempionate baigėsi. Gianmarco Pozzecco auklėtiniai per pratęsimą 85:93 (20:27, 11:11, 31:18, 15:21, 8:16) nusileido Prancūzijai.



Italai aštuntfinalyje eliminavo Serbijos krepšininkus.

Po mačo Italijos rinktinės vyr. treneris Gianmarco Pozzecco negailėjo pagyrų savo žaidėjams.

„Aš myliu ir didžiuojuosi savo žaidėjais. Sveikinu prancūzus, jie niekada nepasiduoda. Šiame turnyre jie parodė neįtikėtiną pasiaukojimą, nuo pat pradžių. Bet ir mes sužaidėme geras rungtynes. Parodėme visiems, ką sugebame, galimai žaidėme geriausią krepšinį šiame turnyre.


Nuo pirmos pasirengimo čempionatui dienos mačiau, kaip jie kovoja kiekvieną sumautą sekundę. Manau, kad mes nusipelnėme patekti į pusfinalį, bet toks yra krepšinis, toks yra sportas, toliau keliauti gali tik viena komanda. Galiu šiandien mesti treniravimą ir mano gyvenimas nepasikeistų, tik noriu, kad mano žaidėjai nenustotų svajoti“, – kalbėjo G. Pozzecco.

Tuo metu italų puolėjas Luigi Datome teigė, kad šįkart sėkmė nusisuko nuo jų.

„Noriu pasveikinti prancūzus, kurie to nusipelnė. Tai labai skausminas pralaimėjimas. Šiek tiek trūko sėkmės, kuri pastaruoju metu nebūna mūsų pusėje. Parodėme, kad galime kovoti su Serbija ir Prancūzija, geriausiomis pasaulio komandomis. Italijos laukia šviesi ateitis.

Tikiuosi, jog kitame turnyre pasieksime ketvirtfinalio etapą, kaip ir paskutinius keturis kartus“, – pareiškė L. Datome.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: