L. Kleiza nori K. Maksvyčio pasitraukimo: „Nė vienas treneris neatlaikė 15 vietos Europos čempionate“

L. Kleiza nori K. Maksvyčio pasitraukimo: „Nė vienas treneris neatlaikė 15 vietos Europos čempionate“

FIBA ir stopkadras nuotr.

Lietuvos rinktinė anksti baigė Europos čempionatą, kuomet aštuntfinalyje pralaimėjo Ispanijos krepšininkams.



Kazio Maksvyčio auklėtiniai galutinėje rikiuotėje liko 15-oje vietoje. Tai prasčiausias rezultatas per visą Lietuvos krepšinio istoriją.

Anksčiau blogiausia vieta buvo 12-oji, 2001 metų Europos čempionate.

Po šio fiasko, krepšinio ekspertai reikalauja K. Maksvyčio galvos.


Panašiai galvoja ir buvęs krepšininkas Linas Kleiza, kuris 15min.lt portalui pareiškė, kad už rezultatą visada atsako treneris, o šiuo atveju rezultatas yra istoriškai blogas.

„Mes grįžome su 15 vieta. Aš nematau, kaip tai gali tęstis rinktinėje. Nė vienas treneris neatlaikė 15 vietos Europos čempionate. Galime sutikti ir duoti daugiau laiko, bet aš manau, kad Kazys pats išeis iš rinktinės“, - 15min.lt žurnalistui Rokui Pakėnui sakė L. Kleiza.

Primename, kad L. Kleiza yra vienas iš septynių Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) viceprezidentu.

Savo komentarą apie K. Maksvytį ir Lietuvos rinktinę pateikė Rusijos televizijos kanalo „NTV+“ krepšinio komentatorius Vladimiras Gomelskis, kuris yra legendinio trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus.

Teroristinės šalies atstovas taip pat mano, kad K. Maksvytis turi trauktis, bei pareiškė, kad tiki Lietuvos krepšinio ateitimi.

„Užjaučiu Maksvytį ir kaip trenerį, ir kaip žmogų, bet jis turėtų trauktis. Lietuvos rinktinė strigo gynyboje, sunkiai išėjo iš grupės, bei pralaimėjo jau aštuntfinalyje. Reikia pokyčių.


Aš tikiu Lietuvos krepšinio ateitimi. Užtenka prisiminti jų puikius pasiekimus olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose. Žinoma, itin talentingi krepšininkai gimsta ne kiekvienais metais, tad lietuviams tek palaukti“, - pasakojo V. Gomelskis.

Krepsiniozinios.lt ir Rokas Pakėnas | 24sek.lt

Video rekomendacijos: