B. Diaw: „Dabar krepšinis labai pasikeitė bei pakilo į aukštesnį lygį“

B. Diaw: „Dabar krepšinis labai pasikeitė bei pakilo į aukštesnį lygį“

Buvęs Prancūzijos krepšininkas Borisas Diaw davė interviu Mozzartsport portalui ir teigė, kad Europos čempionate rinktinių žaidimo stiliai supanašėjo.



„Anksčiau krepšinis buvo visai kitoks ir dabar jis labai pasikeitė bei pakilo į aukštesnį lygį. Dabar daug rinktinių žaidžia itin panašiai. Dėl to krepšinio lygis Europoje ir JAV yra panašus.

Jei pažiūrėtume rungtynių įrašus prieš 20 metų, matytume, kad Serbija žaidė vienu stiliumi, Italija – kitu, Ispanija – trečiu, Lenkija – ketvirtu. Dabar visi daugiau ar mažiau daro tą patį.

Tai reiškia, kad varžovams tapo daug sunkiau pasiruošti prieš rungtynes, nes priešininkas naudos tuos pačius dalykus, kurios naudoji ir tu. Komandų pajėgumai išsilygino.


Nieko keisto, kad tokie žaidėjai, kaip Nikola Jokičius, Luka Dončičius ar Giannis Antetokounmpo iškrito iš čempionato. Visi žinome, jog krepšinis yra komandinis sportas, tad laimėti reikia ilgo suolo. Šaunu, jei turi aukštos klasės žaidėją, tačiau tu turi turėti ir stiprius pagalbinius žaidėjus“, - kalbėjo B. Diaw.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: