D. Nowitzki: „Finalo mačo favoritas yra Prancūzija“

D. Nowitzki: „Finalo mačo favoritas yra Prancūzija“

FIBA nuotr.

Šįvakar Europos čempionate įvyks finalas, kuriame susigrums Ispanijos ir Prancūzijos rinktinės.



Prieš šias rungtynes savo mintimis pasidalijo Vokietijos krepšinio legenda Dirkas Nowitzki, kuris taip pat yra ir Europos čempionato ambasadorius.

„Turnyras buvo dinamiškas, kuriame netrūko staigmenų. Anksti iš turnyro iškrito tokie žaidėjai, kaip Nikola Jokičius, Luka Dončičius ar Giannis Antetokoumpo. Bet liko dvi puikios komandos, kurios neturivienos ryškios žvaigždės, bet jų stiprybė - ilgas suolas.

Spėčiau, kad finalo mačo favoritas yra Prancūzija, tačiau komandų pajėgumas labai panašus, jos yra puikiai treniruojamos, turi gerus strategus. Man patinka, kaip žaidžia Thomas Heurtelis, Rudy Gobertas ar Guerschonas Yabusele. Tuo metu Evanas Fournier yra labai geras metikas, kuri sugeba sėkmingai įžaisti kamuolį.


Ispanai taip pat žaidžia gerą krepšinį. Turi daug aukšto lygio ir kokybiškų žaidėjų. Faktas, jog finalas bus puikus“, - pasakojo D. Nowitzki.

Primename, kad pirmose Europos čempionato rungtynėse į „Lanxess“ arenos palubes iškilo D. Nowitzki 14-uoju numeriu pažymėti rinktinės marškinėliai.

Su rinktine vokietis 2002 m. pasaulio čempionate iškovojo bronzą, o 2005 m. tapo Europos vicečempionu.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: