Žvilgsnis į „Lietkabelio“ varžovą: Europos taurės finalininkai su Prancūzijos rinktinės treneriu

Žvilgsnis į „Lietkabelio“ varžovą: Europos taurės finalininkai su Prancūzijos rinktinės treneriu

Antradienį (spalio 22 d.) Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ stos į kovą dar vieneriose 2023-24 m. sezono Europos Taurės (EuroCup BKT) namų rungtynėse.



Varžovas – į Panevėžį atvykstantis Breso Burgo „JL“ klubas. Prancūzijos komanda Europos Taurėje startavo laimėdama visas ketverias rungtynes, o vietinėse pirmenybėse laimėjo tris mačus iš penkių.

Praėjęs sezonas „JL“ ekipai buvo istorinis – Europos taurėje pasiektas finalas, kuriame nusileista Eurolygoje jau debiutavusiai Paryžiaus „Paris Basketball“.

Negana to, pernai klube rungtyniavęs talentas Zaccharie Risacheras vasarą buvo pašauktas pirmuoju šaukimu NBA naujokų biržoje, o trečią sezoną klube pradėjęs vyr. treneris Fredericas Fauthoux rugsėjį buvo paskirtas Prancūzijos rinktinės vairininku.


Apie Breso Burgo miestą, klubo istoriją, geriausius laikus ir šio sezono sudėtį skaitykite svetainės „kklietkabelis.lt“ straipsnių ciklo „Žvilgsnis į varžovą“ tekste.

Sėkmingas etapas

Breso Burgo mieste  „JL“, prancūziškų žodžių Jeunesse Laïque (liet. Pasaulietinis jaunimas) trumpiniu besivadinanti sporto organizacija buvo įkurta 1910 m., o 1937 m. joje suformuota krepšinio komanda.

Daugybę metų ekipa praleido žemesniuose Prancūzijos krepšinio piramidės divizionuose, bet 2000 m. laimėjo antrąją šalies lygą ir iškopė tarp stipriausiųjų šalies komandų. Visgi po septynerių metų „JL“ iškrito iš pajėgiausio čempionato ir tik po dešimtmečio (2017 m.) dar kartą sugrįžo tarp šalies elito.

Pastarieji sezonai komandai ypač sėkmingi – penktus metus Europos taurėje besivaržantis klubas praėjusį sezoną nužygiavo iki pat turnyro finalo. Tiesa, tiek praėjusiame, tiek užpraėjusiame sezone pergalių iš Panevėžio išsivežti prancūzams nepavyko.

Rinktinės treneris

Breso Burgas – tiek plotu, tiek gyventojų skaičiumi dvigubai mažesnis už Panevėžį miestas, įsikūręs rytinėje Prancūzijos dalyje, netoli Liono. Būtent ten, Vilerbano „Asvel“ klube, prieš persikeldamas į „JL“ dirbo Fredericas Fathoux, kuris čia pradėjo jau trečiąjį savo sezoną.


Savo žaidėjo karjerą prancūzas praleido viename Po Ortezo klube, kur rungtyniavo nuo 1990 iki 2007 metų, o taip pat sužaidė beveik 50 rungtynių už nacionalinę Prancūzijos komandą.

Būtent jai vadovauti Fauthoux buvo paskirtas šį rugsėjį – „JL“ strategui nebus lengva užpildyti paliktus didelius Vincento Collet batus, tačiau pastarųjų metų rezultatai su Breso Burgo klubu rodo, kad treneris tikrai nusipelnė tokio šanso.

Nauja sudėtis


Vasarą Breso Burgo klubas atsisveikino su vienu ryškiausiu praėjusio sezono žaidėjų – prancūzų talentas Zaccharie Risacheras buvo pasirinktas pirmuoju šaukimu NBA naujokų biržoje.

Po sėkmingo sezono Europos taurėje klubą paliko ir dar septyni žaidėjai, tačiau komandai pavyko išsaugoti nuo 2015 m. klube žaidžiantį veteraną Maxime’ą Courby bei ne vieną sezoną rungtyniaujančius Hugo Benitezą, Keviną Kokilą, Maksimą Salashą.

Anot Francois Lamy, šiemet klubas komplektavo labiau į gynybą orientuotą komandą, kurią tarpsezoniu sulipdė iš NBA trumpai žaidusio Joelio Ayayi, ilgametę patirtį Europoje turinčio Brandono Paulo, Europos taurės čempiono su Paryžiaus klubu Mehdy Ngouamos, kylančių amerikiečių Xaviero Castanedos ir Adriano Nelsono.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: