Varžovų trūkumus įvertinęs D. Adomaitis reikalaus koncentracijos ginantis (VIDEO)



Praėjusią savaitę Stambule iškovota užtikrinta pergalė (89:73) prieš „Galatasaray“ komandą atgaivino Vilniaus „Ryto“ krepšininkų viltis siekti bilieto į Europos taurės varžybų ketvirtfinalį.

Trečiame G grupės ture rytoj „Rytas“ (1-1) namie priims Prancūzijos lygoje rungtyniaujantį „Monaco“ (1-1) klubą. Kitos šios grupės komandos Kazanės „Uniks“ ir „Galatasaray“ taip pat turi po 1 pergalę ir 1 pralaimėjimą.

Monako kunigaikštystės ekipoje dominuoja legionieriai iš JAV. Norrisas Cole'as vidutiniškai renka 12,7 tšk., Ericas Buckneris 11,6, Dylanas Ennisas 11, Anthony Clemmnonsas 10,5, o Dee Bostas – 10.

„Laukia akistata su labai atletiška ir fiziška komanda. Turėsime nedaryti klaidų atakuodami, nes „Monaco“ per rungtynes paprastai perima 8–9 kamuolius ir tas situacijas paverčia lengvais taškais į varžovų krepšį. Todėl gynybos veiksmai jų atakos pradžioje ir lemiamoje stadijoje, atsitveriant oponentus nuo krepšiu, bus labai svarbūs“, – prieš rytojaus kovą akcentus dėliojo „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis.



Ar „Monaco“ žaidimo kontrolė priklauso nuo N. Cole'o ir D. Bosto?

– Akivaizdu, kad jie ir A. Clemmonsas yra tie žaidėjai, kurie puolant sukuria geras progas sau ir komandai. Negalima pamiršti ir E. Bucknerio, kuris puolime gali atkovoti 5 kamuolius ir taip pelnyti papildomų 10 taškų. Todėl visai komandai ginantis prireiks koncentracijos.

Varžovai tritaškius meta tik 29 proc. taiklumu. Ar tai jų didžiausia problema?

– Ne visai taip. Pastarosiose rungtynėse gerai pataikė D. Bostas, taip pat N. Cole'as mėto užtikrintai. Negalime leisti jiems laisviems mėtyti iš toli, tačiau yra žaidėjų, ties kuriais mes rizikuosime.

Kaip Monako komandos krepšinį pakeitė serbų treneris Saša Obradovičius?

– Jų žaidime atsirado daugiau intensyvumo ir drausmės. „Monaco“ intensyviai ginasi, spaudžia varžovus po visą aikštelę, dvigubina gynybą, nes turi tokiai sistemai tinkamus žaidėjus. Antra vertus, šios komandos puolimas tapo drausmingesnis. „Monaco“ pirmauja Prancūzijos lygoje, neseniai užtikrintai įveikė Eurolygos dalyvį Vilerbano ASVEL. Tai įrodo jų potencialą.

„Monaco“ Europos taurės rungtynėse vidutiniškai praranda 14,4 kamuolio. Kur jie klysta dažniausiai?


– Rengdami greitas atakas, jie dažnai rizikuoja. Taip puldami įmeta daug taškų, bet pasitaiko ir klaidų. Tokie staigūs perėjimai iš gynybos į puolimą bei atviras krepšinis būna pavojingi.

Kokia LKL rungtynėse kojos traumą patyrusio Martyno Echodo sveikatos būklė?

– Atlikome tyrimus, svarbiausia, kad nėra rimtų pažeidimų ar kaulo skilimų. Vakar Martynas nesitreniravo, jam buvo taikomos įvairios procedūros. Dėl jo galimybių žaisti spręsime tik prieš rungtynes.


„Ryto“ ir „Monaco“ rungtynės Vilniaus „Siemens“ arenoje trečiadienį prasidės 19 val.












Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: