Kazanėje „Rytas“ savo uždavinius spręs be M. Echodo



Vilniaus „Ryto" krepšininkai antradienį ryte išvyko į Kazanę, kur trečiadienį žais penktąsias Europos taurės Top 16 etapo rungtynes su „Uniks" klubu.

Rusijoje vilniečiai stengsis nuplauti gėdą, patirtą praėjusią savaitę per rungtynes su „Monaco" klubu (61:86).

„Savaitgalį sužaidėme LKL rungtynes prieš „Šiaulius", laimėjome, tad viskas pamiršta ir ruošiamės kitoms rungtynėms", – prieš skrydį kalbėjo „Ryto" treneris Dainius Adomaitis.

Turnyrinė situacija G grupėje šiuo metu paini, nes visos keturios komandos – „Rytas", „Uniks", „Monaco" ir Stambulo „Galatasaray" – turi po 2 pergales ir 2 pralaimėjimus. Pirmąsias tarpusavio rungtynes prieš „Uniks" „Rytas" namie pralaimėjo 86:91, tad revanšas išvykoje bent 6 taškų skirtumu paverstų vilniečius padėties šeimininkais.



Vis tik D. Adomaitis į tokius skaičiavimus nelinkęs veltis: „Žaidžiant su Kazanės komanda bet kokia pergalė bet kokiu skirtumu būtų didelis laimėjimas."

Treneris išskyrė pavojingiausius „Uniks" krepšininkus gynėjus iš JAV Erricką McCollumą, Jamarą Smithą, juos puikiai papildo ir Jordanas Theodore'as.

„Sunku nusakyti receptą, kaip sustabdyti šiuos žaidėjus. Faktas, kad „Uniks" praleidžia nemažai taškų ir atrodo pažeidžiami gynyboje, jie ne tokie atletiški, kaip „Monaco". Variantų, kaip pelnyti taškus, yra, bet privalome sulaikyti jų puolimą, nes namie praleidome 91 tašką ir tai yra per daug. „Uniks" lyderiai tikrai atliks daug metimų į krepšį, o mūsų užduotis bus apsunkinti tuos jų metimus", – tvirtino D. Adomaitis.

Į Kazanę „Rytas" išvyko be traumuoto vieno savo lyderio, vidurio puolėjo Martyno Echodo, o jį pakeisti teks 18-mečiui Marekui Blaževičiui.

M. Echodo praradimas gali atsiliepti kovoje dėl atšokusių kamuolių, nes „Uniks" šioje statistikos kategorijoje nežiba. Jie vidutiniškai nusigriebia 32,2 kamuolio, kai „Ryto" rodiklis – 35,9.

„Kol kas negalime reikalauti iš M. Blaževičiaus visiškai kompensuoti M. Echodo praradimą, bet tai yra geras šansas jaunam žaidėjui. Pastebėjome, kad „Uniks" turi problemų kovoje dėl atšokusių kamuolių, kai ima keistis ginamaisiais, nes nėra labai atletiški. Vilniuje pavyko tuo pasinaudoti ir turime žaisti su ta pačia energija Kazanėje. Nes ten laimėti be antrųjų šansų puolime bus labai sunku", – sakė D. Adomaitis.

„Uniks" ir „Ryto" rungtynės trečiadienį prasidės 18.30 val. Lietuvos laiku.











Alfa.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: