D. Adomaitis prieš paskutines rungtynes Europoje: turkai ant mūsų šoks agresyviai (VIDEO)



„Tai paskutinės mūsų rungtynės Europos taurės turnyre. Norime leisti pažaisti kuo daugiau krepšininkų. Tie, kurie gali žaisti, turės progą pasireikšti", – susitikimo su Stambulo „Galatasaray“ rungtynių išvakarėse sakė Vilniaus  „Ryto“ treneris Dainius Adomaitis.

Antradienį Vilniaus „Siemens“ arenoje vyksianti akistata Lietuvos vicečempionams nieko nelems: Europos taurės turnyro G grupėje per penkis susitikimus jie laimėjo du kartus ir aukščiau trečiosios vietos nebepakils. Į atkrintamąsias varžybas pateks pirmos dvi grupės ekipos. Ketvirtoje pozicijoje esanti Stambulo komanda taip pat turi dvi pergales, tačiau dar neprarado galimybės pelnyti kelialapį į kitą etapą. Pirmame rate Turkijos komanda namie laimėjo 89:73.   

Paklaustas, kas šiuo metu Vilniaus ekipoje negali žaisti, D. Adomaitis kalbėjo: „Šiandien paaiškės Pako Cruzo situacija - jis lankysis pas gydytojus ir tada galėsime pasakyti konkrečiau. Apmaudu dėl Ąžuolo Tubelio. Jis per savaitgalio rungtynes blokuodamas kamuolį susižeidė pirštą, o gal ir delną. Nuotraukos parodys, kiek jis nežais - dvi, keturias ar šešias savaites. Kas dėl Martyno Echodo. Medikai turi turi duoti atsakymą ir uždegti jam žalią šviesą. Nenorime jo skubinti, sveikata svarbiau”.

Gal pasikviesite iš jaunų žaidėjų iš „Perlo“ komandos?



– Nelabai norime... Galvojame apie Einarą, bet jam dar reikia grįžti į ritmą po to nelaimingo atsitikimo. Jis dar vengia kontakto, jam reikia apsiprasti.

Kokiais žodžiais apibūdintumėte „Galatasaray“ komandą?

– Įspūdingas fiziškumas. Žaidžiant Harrisonui komanda susikuria daug progų atsikovoti kamuolius puolime. Reikia neleisti Stambulo ekipai žaisti taip, kaip jie pastaruoju metu rungtyniauja.

Per pirmą tarpusavio susitikimą įtikinamai laimėjote kovą po krepšiais dėl kamuolio (39-20). Panašų pranašumą stengsitės pademonstruoti ir antradienį?

– Ne tik per šias rungtynes, bet ir per kiekvienas mes nestokojome didelio noro ir atsidavimo aikštelėje, o tai pasireiškė per puolime atkovotus kamuolius. Bet su „Galatasaray“ žaidžiant vien tai nepadės. Reikia ir gerai pataikyti, nes jie neretai rizikuoja. Bet svarbiausia – reikia sustabdyti jų greitą žaidimą, nes apsigynę jie akimirksniu pereina į greitą puolimą.

Per pastarąją savaitę Turkijos lygoje „Galatasaray“ svečiuose 80:75 nugalėjo kitą Stambulo klubą „Fenerbahce“ ir namie tokiu pačiu rezultatu laimėjo prieš Bursos ”Tofas”. Kokį įspūdį paliko šios rungtynės?

– Labai gerą. Bet turime galvoti apie savo gynybą. „Galatasaray“ laimi, jei pelno 80 ir daugiau taškų. Todėl turime pasistengti neleisti jiems pelnyti tiek taškų. Tai bus labai sunku padaryti, bet turime padaryti.


„Galatasaray“ dar neprarado vilties patekti į atkrintamąsias varžybas. Turkijos klubą tai labai motyvuos?

– Jis stengsis padaryti viską, kas nuo jo priklauso. Mes taip pat žinome, ką jie turi padaryti. Mes turime žaisti labai gerai pasirengę psichologiškai, nes turkai ant mūsų šoks agresyviai. Turime į tai atsakyti nuo pat pradžių.

Kokia yra “Ryto” komandos motyvacija?


– Tai bus paskutinės mūsų Europos taurės turnyro rungtynės namie, prie savo gerbėjų. Turime sužaisti dėl jų ir maksimaliai atsiduoti aikštelėje.















Alfa.lt


{fcomment}

Video rekomendacijos: