„Zenit“ dirbsiantis V. Valiulis susitiko su M. Popovičiumi, kuris rėžė: „Portugalas, portugalas“

Zenit nuotr.



Eurolygos debiutantas Sankt Peterburgo "Zenit" klubas oficialiai paskelbė, kad individualiu krepšininkų meistriškumu mažiausiai iki kito sezono pabaigos rūpinsis Vytautas Valiulis.

33 metų specialistas anksčiau tokias pat pareigas užėmė Maskvos srities "Chimki" bei Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" komandose.

"Zenit" jaunimo komandoje vyriausiuoju treneriu dirba Ramūnas Cvirka, o pagrindinėje ekipoje sporto direktoriumi - buvęs Kauno "Žalgirio" numylėtinis Marko Popovičius.

V.Valiulis papasakojo apie savo susitikimą su kroatu, kai pastarasis žaidė "Chimki" klube.



"Marko - pirmasis žmogus, kuris mane šiltai sutiko toje komandoje. Aš tik užėjau į rūbinę, o jis iškart: "Portugalas, portugalas". Yra tokia nuomonė, kad mano gimtojo miesto Vilniaus gyventojai stengiasi būti panašūs į europiečius. Popovičius žaidė Kaune, o ten vaikinai labiau tiesmuki, konkretūs, jei taip galima išsireikšti.

Marko pats ne kartą prašė padirbėti su juo ne treniruočių metu. Kai matai, kaip tokio lygio profesionalai nori padirbėti ne treniruotėse, ir pats imi sparčiau tobulėti.

Jis visada teiravosi, kaip man sekasi, kaip įsikūriau Maskvoje, visada atsiliepdavo į bet kokius prašymus, padėdavo patarimais. Kai išgirdau, kad jis gavo darbą "Zenit", vienas pirmųjų jam paskambinau ir pasveikinau, savotiškai grąžinau "skolą", prisimena V.Valiulis.

Žurnalistas jam priminė ir jaunimą treniruojanti R.Cvirką.

"Chimki" jaunimo projekte jis buvo vyriausiasis dublerių komandos treneris. Ten pat mes laimėjome VTB Vieningąją jaunimo lygą, iškovojome pergalių "Superlygoje", jautėme skirtumą, kuris leidžia žaidėjams pakilti laipteliu aukščiau. Žinoma, tai padeda dirbti suvokiant silpnąsias žaidėjų savybes, ugdyti stipriąsias bei, svarbiausia, kaip krepšininkams iš jaunimo komandos patekti į pagrindinę", - teigia V.Valiulis.









Eurobasket.lt


{fcomment}

Video rekomendacijos: