„Hapoel“ už D. Sirvydį sumokėjo didžiausią išpirką savo istorijoje

Eurocup nuotr.

Izraelio žiniasklaida informuoja, kad Jeruzalės „Hapoel“ komanda už Deividą Sirvydį sumokėjo rekordinę išpirką klubo istorijoje.



Skelbiama, jog Vilniaus „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis patvirtino informaciją, kad Deividas Sirvydis į „Hapoel“ persikėlė už 190 tūkst. eurų išpirką.

„Taip, tai yra tiesa. Jis yra puikus, talentingas ir darbštus krepšininkas, kurio pagrindinis tikslas - patekti į NBA. Tikiu, jog „Hapoel“ džiugins Deivido žaidimas“, - pasakojo R. Jarutis.

D. Sirvydį 2019 metų NBA naujokų biržoje 37-uoju šaukimu pasirinko Dalaso "Mavericks" ir iškeitė jį į Detroito "Pistons".

Jei vilnietis pravertų NBA lygos duris, „Hapoel“ gaus 750 tūkst. JAV dolerių išpirką.

Verta paminėti, jog D. Sirvydžio agentas Michaelas Tellemas, kurio tėvas Arnas Tellamas – buvęs vienas iš „Hapoel“ savininkų, o dabar darbuojasi „Pistons“ vadovybėje.



Praėjusiame Europos taurės sezone D.Sirvydis vidutiniškai per 16 minučių įmesdavo 6,6 taško (55,6 proc. dvit., 38,2 proc. trit.), sugriebdavo 2,8 atšokusio kamuolio ir rinkdavo 5,7 naudingumo balo.

LKL pirmenybėse 19 metų 202 cm ūgio puolėjo rodikliai buvo dar kuklesni - 5,7 pelnyto taško (53,7 proc. dvit., 33,3 proc. trit.), 2,5 atkovoto kamuolio, 1,1 rezultatyvaus perdavimo ir 4,2 efektyvumo balo per 17 minučių.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: