„Partizan“ prezidentas: nelabai patinka Europos taurė, nes esame peraugę jos lygį

Kaip jau rašėme, penktadienį Belgrado "Partizan" klubas paskelbė, kad lieka Europos taurės turnyre, nors FIBA siūlė pereiti į Čempionų lygą.



Tokį sprendimą pakomentavo Serbijos vicečempionų prezidentas Ostoja Mijailovičius.

"Šį sezoną "Partizan" pagal visus standartus buvo aukščiau Europos taurės lygio. Rungtynių organizavimas, rezultatai, žiūrovų skaičius, - teigia O.Mijailovičius. - Turėjome daugiau sirgalių. nei dauguma Eurolygos komandų.

Sprendimas, kurį turėjau priimti, buvo sunkiausias mano gyvenime ir, turbūt, sunkiausias klubo istorijoje. Patekome į situaciją, kurioje reikėjo pasirinkti tinkamiausią kelią. Galiausiai pakalbėjome su Eurolyga ir FIBA. Noriu jiems padėkoti už draugišką požiūrį ir mūsų situacijos suvokimą.


Turėjome keturis variantus. Eurolyga buvo pirmas, tačiau nerealus. Antras variantas - FIBA. Žiūrint iš finansinės pusės, tai geriausias pasirinkimas. Dalis direktorių tarybos yra verslo žmonės, tokie kaip aš, manė, kad protinga dalyvauti Čempionų lygoje. Klubas uždirbtų daugiau, jei gerai atlikti savo darbą ir pasiekti gerų rezultatų.

Buvo net variantas visai nedalyvauti Europos turnyruose, o susikoncentruoti ties Adrijos lyga.

Ketvirtoji opcija buvo Europos taurė. Iš jos dvi komandos patenka į Eurolygą. Mums nelabai patinka rungtyniauti Europos taurėje, nes manome, kad peraugome turnyro lygį. Bet mes suvokiame, kokia šių varžybų vertė.

Sprendimas buvo priimtas remiantis nuomone, kad "Partizan" priklauso Europos elitui. Jei situacija kada nors pasikeis, vėl galvosime. Turime draugų ir Eurolygoje, ir FIBA, ir abu turnyrai nori mus matyti savo gretose. "Partizan" turi dalyvauti Eurolygoje."





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: