Paaiškėjo, kokią sumą pinigų iš FIBA gavo „Rytas“, iškeitęs Europos taurės turnyrą į Čempionų lygą

Vilniaus „Ryto“ klubo vadovybė prieš mėnesį pranešė apie sprendimą, sukėlusį audringas sirgalių ir krepšinio ekspertų diskusijas. Nuo ateinančio sezono vilniečiai rungtyniaus FIBA čempionų lygoje bei atsisveikina su Europos taurės turnyru.



Sostinės klubas buvo atsidūręs kryžkelėje tarp FIBA Čempionų lygos ir Europos taurės. Pastarajame turnyre „Rytas“ sužaidė 12 sezonų ir dukart laimėjo titulą, o sykį žaidė finale.

Pagrindinis Čempionų lygos pasirinkimo aspektas – finansinis. Šio turnyro dalyviai gauna įvairių išmokų daugiau nei dalyvaujant Europos taurėje.

Lrytas.lt praneša, kad „Rytas“ už perėjimą iš Eurolygos sistemos į Čempionų lygą gavo net 400 tūkst. eurų.


Čempionų lygoje komandos gauna ir didesnes sumas už pergalęs ir patekimos į kitus etapus. Solidžios premijos skiriamos ekipoms, kurios taikosi į titulą. FIBA čempionų lygpoje triumfavusi ekipa gauna 1 milijonų eurų, Europos taurėje – 450 tūkst. Už antrąją vietą Čempionų lygoje skiriami 400 tūkst. eurų, Europos taurėje – 275 tūkst.

LRT.lt žiniomis, „Rytas“ premijas iš Čempionų lygos gaus ir iš užimtas vietas LKL pirmenybėse.

Pasak LRT.lt, už pirmąją vietą LKL čempionate „Rytas“ iš Čempionų lygos gautų 400 tūkst., už antrąją – 250 tūkst., už trečiąją – 100 tūkst. eurų finansinę injekciją.

Artėjantis Čempionų lygos startas - spalio 13 d.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: