Keistas sprendimas: „Ryto“ varžovų „centras“ paliko komandą net nedebiutavęs

FIBA nuotr.

Vasarą Tel Avivo "Maccabi" klubo radare buvęs, tačiau su Stambulo "Galatasaray" ekipa sutaręs ir kontraktą pasirašęs 24-erių metų vidurio puolėjas Zachas Hankinsas Turkijos sostinės klube nedebiutuos.



Oficialiai paskelbta, kad FIBA Čempionų lygoje ateinantį sezoną vienoje grupėje su Vilniaus "Rytu" rungtyniausianti komanda abipusiu susitarimu nutraukė vos prieš mėnesį pasirašytą sutartį.

Abi pusės nedetalizuoja kodėl kontraktas yra nutraukiamas, tik pažymi, kad išsiskyrimas yra taikus, o jį lėmė "nenumatytos aplinkybės".

Z.Hankinsas tik pernai vasarą pasirašė pirmąjį savo profesionalų kontraktą. Sudaręs sutartį su Nymburko ČEZ jis atvyko rungtyniauti į Europą.


FIBA Čempionų lygoje amerikietis vidutiniškai per rungtynes rinko 11,1 taško bei atkovojo 6,8 kamuolio, o Čekijos pirmenybėse fiksavo 12,7 taško vidurkį bei atkovojo 5,3 kamuolio.

Dėl koronaviruso nutraukus Čekijos pirmenybes krepšininkas dar spėjo persikelti į Izraelį, kur užsivilko Rišono "Maccabi" ekipos aprangą.

Šios šalies pirmenybėse Z.Hankinsas vidutiniškai per 24 minutes rinko po 13 taškų, atkovojo 6,3 kamuolio bei fiksavo 15,4 naudingumo balo.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: