D. Kulaginas teisinėjasi su „lietuviškuoju“ „Lokomotiv“, klube pasipiktinę jo elgesiu

D. Kulaginas teisinėjasi su „lietuviškuoju“ „Lokomotiv“, klube pasipiktinę jo elgesiu

FIBA nuotr.

Dmitrijus Kulaginas teisinėjasi su Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" klubu, kuriam atstovauja Mantas Kalnietis ir Mindaugas Kuzminskas, dėl, jo manymu, tyčia uždelsto kontrakto nutraukimo proceso.



"Loko" turėjo sutartyje numatytą opciją jos nepratęsti ir apie tai oficialiai komandos svetainėje paskelbė liepos 23 dieną, tačiau gynėjas iki šiol juridiškai lieka Krasnodaro klubo žaidėju.

Kaip praneša "Sport-Ekspress", D.Kulaginas ir jo agentas gavo laišką, kuriama rašoma, kad klubas ketina pasinaudoti opcija, tačiau vienas lyderių sutinka su dviejų mėnesių atlyginimo atsisakymu bei nereikalaus kontrakte numatytos kompensacijos. Krepšininkas atsisakė nutraukti sutartį šiomis sąlygomis.

D.Kulagino teigimu, jis sutiko derėtis su komanda dėl kompensacijos sumažinimo, tačiau klubas nereagavo į tokį pasiūlymą ir toliau reikalavo nutraukti sutartį jų sąlygomis.


"Lokomotiv-Kuban" pasipiktinęs D.Kulagino ir jo aplinkos elgesiu, - pareiškė Rusijos komandos prezidentas Andrejus Vediščevas. - Visi pareiškimai, kad klubas kliudė krepšininkui įsidarbinti kitoje ekipoje, neatitinka tikrovės.

D.Kulaginas laiku buvo įspėtas apie bendradarbiavimo nutraukimą, tačiau per kelis mėnesius dėl neaiškių priežasčių nesiteikė atvykti į biurą ir pasirašyti reikiamų dokumentų. Kulaginas buvo vienintelis žaidėjas komandoje, kuris nenorėjo su klubu pasidalinti ekonominės krizės pasekmėmis ir atsisakė susimažinti atlyginimą pandemijos metu. Jis gavo visus pinigus už praėjusį sezoną.

Laikomės įstatymų ir pasiliekame teisę pateikti priešieškininį pareiškimą. Dmitrijus nepasirašė sutikimo nutraukti kontraktą ir privalėjo vykdyti savo įsipareigojimus, tačiau nuo birželio mes jo nematėme treniruotėse. Tokiu būdu, jis turi būti patrauktas atsakomybėn už pravaikštas. Neatmetu galimybės, kad kontrakto nutraukimo reikalausime teisme."

Krepšininkas į "Lokomotiv-Kuban" ekipą atvyko 2017 metais, o po pirmojo sezono sudarė sutartį pagal formulę "2+2".

Rusijos rinktinės senbuvis buvo brangiausiai apmokamas žaidėjas, tad diržus susiveržęs klubas negalėjo jam mokėti kontrakte numatytos sumos.

"Lokomotiv-Kuban" krepšininkai yra Panevėžio "Lietkabelio" varžovai Europos taurės C grupėje.

Praėjusiame šio turnyro sezone D.Kulaginas vidutiniškai per 28 minutes įmesdavo 10,9 taško (31,7 proc. trit.), sugriebdavo 4,1 atšokusio kamuolio, atlikdavo 3,6 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo 11,3 naudingumo balo.


Panašūs 28 metų 197 cm ūgio gynėjo rodikliai buvo ir VTB Vieningoje lygoje - 9,4 pelnyto taško (16,3 proc. trit.), 2,8 atkovoto bei po 1 perimtą kamuolį ir 10,1 efektyvumo balo per 26 minutes.

Krasnodaro komandos gretose rusas žaidė Europos taurės finale, laimėjo Rusijos taurę bei buvo pripažintas Vieningosios lygos geriausiai besiginančiu žaidėju.

D.Kulaginas patenka į dešimtuką pagal rezultatyvumą (1097) bei penketuką - pagal rezultatyvius perdavimus (379) "Loko" istorijoje.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: