„Virtus“ vairą gali perimti Ž. Obradovičius arba S. Scariolo

Netikėtai vyriausiąjį trenerį Aleksandrą Džordževičių atleidęs Bolonijos "Virtus" klubas turi tris kandidatus į jo vietą, du iš kurių - itin garsūs.



Kaip skelbia "La Repubblica", prie legendinės Italijos komandos vairo gali stoti serbas Željko Obradovičius, italai Sergio Scariolo ir Luca Banchi.

60-metis Ž.Obradovičius su įvairiomis komandomis yra net 9 kartus tapęs Eurolygos čempionu, o pastaruosius 7 sezonus treniravo Stambulo "Fenerbahče".

59-erių S.Scariolo vadovavo daug garsių Senojo žemyno klubų, o nuo 2018 metų dirba Toronto "Raptors" komandos trenerio asistentu bei užpernai tapo NBA čempionu.


Strategas 2009-2012 bei nuo 2015 metų iki šiol dirba Ispanijos rinktinės vyriausiuoju treneriu, triskart triumfavo Europos čempionatuose, dusyk tapo olimpiniu prizininku bei užvedė ispanus ant aukščiausio apdovanojimų pakylos laiptelio 2019 meyų pasaulio čempionate Kinijoje.

Paskutinė 55-erių L.Banchi darbovietė buvo Krasnodaro "Lokomotiv-Kuban" klubas. 2019 metų vasarą prie Rusijos komandos vairo stojęs italas dėl prastų rezultatų buvo atleistas jau lapkričio viduryje.





Eurobasket.lt

Video rekomendacijos: