FIBA Čempionų lygos vadovas: apie „Ryto“ šansus surengti finalo ketvertą, formatą ir pokalbius su NBA

FIBA Čempionų lygos vadovas: apie „Ryto“ šansus surengti finalo ketvertą, formatą ir pokalbius su NBA

FIBA Čempionų lygos vadovas Patrickas Comninos trečiadienį atvyko į Vilnių, kur susitiko su „Ryto“ ir LKL vadovais, stebėjo mačą su Stambulo „Bešiktaš“ bei aptarė daugybė klausimų.



Būtent prieš šias rungtynes P. Cominos pasidalino mintimis ir atsakė į žurnalistų klausimus.

„Turėjome pokalbį su LKL ir „Ryto“ atstovais. Džiaugiuosi, kad esu čia ir galėjau pasikalbėti tiek su klubu, tiek su LKL, kurie yra mūsų partneriai.

Kalbant dėl finalo ketverto, tai esame suinteresuoti kalbėtis su klubais ir miestais, kurie turi puikias arenas, kokia yra čia, Vilniuje. Dabar nereikės laukti kol bus aiškūs dalyviai, tai leis turėti didesnį pasirinkimų spektrą. Žinome, kokia yra aistra krepšiniui šioje šalyje. Mes būtume tikrai suinteresuoti pasikalbėti, kad vienas iš mūsų renginių būtų surengtas Lietuvoje.


Lygos formatas neturėtų keistis, nes atlikome analizė, kuri parodė, kad svarbu ne kiekybė, o kokybė. Daugiau rungtynių nebūtinai yra įdomu verslui, krenta kokybė. Tai labai svarbi mūsų tyrimų išvada. Keturių komandų grupė ir šis formatas turi ateitį. Ties tuo ir dirbsime.

Mes ir NBA nori matyti augantį krepšinio lygį Europoje. FIBA ypač tai yra svarbu. Mes norime stiprinti vietines lygas bei komandas. NBA sutinka dalyvauti šiame procese bei prisidėti savo žiniomis. Smagu, kad visi dalininkai galvoja taip pat, kaip ir mes. Pažiūrėsime ateityje, kaip viskas klostysis toliau“, - pasakojo P. Cominos.







Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: