„Rytas“ dramatiškai įveikė Oldenburgo ekipą ir pačiupo bilietą į kitą etapą

„Rytas“ dramatiškai įveikė Oldenburgo ekipą ir pačiupo bilietą į kitą etapą

FIBA nuotr.

FIBA Čempionų lygoje Vilniaus „Rytas“ (3/2) pirmadienį namuose 71:69 (19:17, 22:16, 17:18, 13:18) atsirevanšavo Oldenburgo „Ewe Baskets“ (1/4) ekipai ir užsitikrino vietą kitame etape.

„Rytas“ namuose laimėjo jau trečias iš eilės Čempionų lygos rungtynes. Prieš tai jie namuose įveikė Burgoso „San Pablo“ bei Stambulo „Bešiktaš“ krepšininkus.

Vilniečiai praėjusiose tarpusavio rungtynėse patyrė pralaimėjimą 72:76.

Ši pergalė „Ryto“ klubui garantavo patekimą į kitą FIBA Čempionų lygos etapą.



Paskutiniąsias grupės etapo rungtynes vilniečiai žais išvykoje gruodžio 21 dieną su Burgoso „San Pablo“ klubu.

Prieš išmetant ginčo kamuolį, visa arena pagerbė pasaulį palikusį buvusį „Ryto“ žaidėją Stevaną Jelovacą.

„Rytas“ energingai pradėjo akistatą atkarpa 4:0, tačiau vėliau kova vyko taškas į tašką. Likus kiek daugiau nei 2 minutėms ir po taiklaus Margirio Normanto tritaškio vilniečiai jau turėjo 5 pranašumą, tačiau iki kėlinio galo jos išsaugoti nepavyko – 19:17.

Sostinės ekipos puolimą pirmame ketvirtyje į priekį tempė Gytis Radzevičius, kuris pelnė 9 taškus.



Prasidėjus antram kėliniui vilniečiai taškus toliau rinko baudų metimais ir į sugebėjo truputį pabėgti į priekį likus pusę ketvirčio laiko – 29:22.

Į greitas atakas bėgęs „Rytas“ prieš ilgąją rungtynių pertrauką sugebėjo padidinti savo persvarą ir į rūbinę išėjo toliau būdami priekyje – 41:33. G.Radzevičius buvo rezultatyviausias su 11 taškų, Maurice’as Ndouras pridėjo 9.

Iš toli strigę vilniečiai likus 4 trečio kėlinio minutėms leido varžovams priartėti iki 2 taškų, tačiau iniciatyvos ėmęsis M.Ndouras pelnė 4 taškus iš eilės ir greitoje atakoje dėjimu pakėlė „Avia Solutions Group“ arenoje buvusius aistruolius (52:46). Trečiasis kėlinys baigėsi 58:51, po kurio „Rytas“ vis dar liko priekyje.

Įtemptoje mačo pabaigoje svečiai iš Oldenburgo galėjo išplėšti pergalę tritaškiu, bet metimas nepasiekė tikslo ir vilniečiai iškovojo dramatišką pergalę – 71:69.

Geriausiai nugalėtojų gretose žaidė Gytis Radzevičius, kuris pelnė 13 (4/6 dvit., 1/3 trit., 2/4 baud. met.) taškų, atkovojo 10 kamuolių, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius ir blokavo 2 varžovų metimus bei surinko 23 naudingumo balus.

Varžovams Tai Odiase per 26 minutes pelnė 19 taškų, atkovojo 6 kamuolius ir surinko 22 naudingumo balus.

„Rytas“: Maurice'as Ndouras 15, Gytis Radzevičius 13 (10 atk. kam.), Vaidas Kariniauskas 12, Arnas Butkevičius 10 (7 atk. kam., 4 per. kam.), Margiris Normantas ir Ivanas Buva po 8.

„EWE Baskets“: Tai Odiase 19 Philas Pressey (6 per. kam.), Rickey Pauldingas ir Mattas Farrellas po 10, Cameronas Clarkas 9.







Krepsiniozinios.lt ir RytasVilnius.lt

Video rekomendacijos: