Europos taurės startas: Kokią „Prometey“ komandą prieš save išvys „Lietkabelis“?

Europos taurės startas: Kokią „Prometey“ komandą prieš save išvys „Lietkabelis“?

LKL nuotr.

Panevėžio „7Bet-Lietkabelis“ jau šiandien pradeda savo kelią naujajame Europos taurės lygos sezone.



Pirmasis panevėžiečių varžovas – Kamianskės „Prometey“. Dėl karo šalyje „Prometey“ negali žaisti krepšinio Ukrainoje, todėl savo namų mačus žais Rygoje. Taip pat, ekipa priimta į Latvijos–Estijos lygą.

Gynėjai: Giannis Clavellas, Issufas Sanonas, Denisas Lukašovas, Illia Sydorovas, Ihoras Klimovas.

Puolėjai: Ivanas Tkachenko, Calebas Agada, Oleksandras Lypovyy, D.J. Kennedy, D.J. Stephensonas, Dustinas Hogue.


Vidurio puolėjai: Ondrejus Balvinas, Viačeslavas Petrovas.

Vyr. Treneris: Ronenas Ginzburgas.

Praėjusiame sezone FIBA Čempionų lygoje žaidusi ir į „Top 16“ etapą patekusi „Prometey“, šią vasarą pakeitė savo kryptį ir prisijungė prie Europos taurės turnyro.

Ukrainos klubas savo gretose išsaugojo sėkmingai dirbantį vyriausiąjį trenerį – Roneną Ginzburgą. Strategas į trenerių štabą pasikvietė praėjusiame sezone Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ klube dirbusį, Mantą Šernių.

„Prometey“ ekipa ir šių metų sezone bus labai priklausoma nuo legionierių pasirodymo. Pagrindinės puolimo vadžios priklausys D.J.Kennedy, D.J.Stephensonui, Dustinui Hogue, Gianui Clavellui ir Calebui Agadui.

Tarpsezonio ekipos laimėjimas yra išlaikymas praėjusiame FIBA Čempionų lygos sezone po 13.1 tašką rinkusio amerikiečio D.J. Kennedy.

Tai yra krepšininkas, kuris gali puikiai rungtyniauti tiek trečioje, tiek ir ketvirtoje pozicijose. Amerikietis gerai valdo kamuolį abiem rankomis, savo žaidimą aikštelėje grindžia vienas prieš vieną žaidimu. Stiprų kūną turintis atletas geba nuo tritaškio linijos atakuoti savo ginamą žmogų ir gerai užsibaigti atakas su kontaktu.


„Prometey“ savo gretose turi ir praėjusiame sezone ,,Šiaulių“ komandoje žaidusį gynėją Issufą Sanoną. Šis gynėjas yra visiškas siautulys aikštelėje. Kaip matėme žaidžiant ir pas Antaną Sireiką, tik gavęs kamuolį Ukrainietis iš karto skrodžia į puolimą ir neretai atakuoja nors ir esant itin sudėtingai situacijai. Šis krepšininkas atstovavo ir Ukrainos rinktinei Europos čempionate, kuriame vidutiniškai pelnė po 12.2 taško ir atliko po 3.2 rezultatyvaus perdavimo.

Ko gali laukti Panevėžio „7Bet-Lietkabelis“ šio vakaro rungtynėse:

Legionierių bei vietinio Issufo Sanono į priekį vedamas klubas propaguoja individualų, vienas prieš vieną paremtą žaidimą. Vyriausiasis komandos strategas duoda itin daug laisvės patiems krepšininkams aikštelėje spręsti situacijas.


BC ,„Prometey“ ekipa žaidžia greitą krepšinį, stengiasi palaikyti aukštą rungtynių tempą.

Nenada Čanako auklėtiniams bus labai svarbu neįsivelti į taškų lenktynes, stabdyti jų greitą puolimą ir stengtis priversti juos žaisti pozicinį krepšinį.

„7Bet-Lietkabelis“ turės spręsti ir priešininkų Ondrejaus Balvino galvos skausmą po krepšiu. 217 cm ūgio aukštaūgis taip pat yra ir gan mobilus žaidėjas savo ūgiui, tad Panevėžio ekipos aukštaūgiams teks sunki užduotis apriboti šį krepšininką.


INFOKrepsinis.lt

Video rekomendacijos: