G. Žibėnas: „Mūsų tikslas yra žaisti LKL finale“

G. Žibėnas: „Mūsų tikslas yra žaisti LKL finale“

FIBA nuotr.

Į ne pirmą „Gyvenk arba mirk“ Čempionų lygos mūšį stojęs Vilniaus „Rytas“ (2-4) baigė savo tarptautinę kelionę. Giedriaus Žibėno vadovaujama komanda 96:95 (23:22, 21:30, 30:18, 22:25) minimalia persvara nugalėjo Manresos BAXI (3-3), tačiau to buvo negana.



Po mačo „Ryto“ vyr. treneris Giedrius Žibėnas pergalę pavadino viena liūdniausių jo karjeroje.

„Sveikinimai Manresos komandai, kuri pateko į atkrintamąsias. Jie to nusipelnė. Vieno taško skirtumas, galėjo būti ir 7, bet to mums nepakaktų. Bandėme išplėšti pratęsimą, tačiau mums nepavyko.

Nėra blogas rezultatas, ypač žinant tai, kad pernai jie žaidė finale ir yra vadovaujami vieno geriausio stratego Ispanijoje. Tačiau tai, kas skauda, kad esame 9-a komanda iš 32-ejų. Buvome arti aštuoneto, tai būtų vyšnia ant torto, tu tokia sirgalių energija mes nusipelnėme kito etapo.


Šiandien atidavėme viską, tačiau to paties reikėjo kiekvienose rungtynėse. Išvykoje Manresoje to nepadarėme. Tai skiria mus nuo patekimo į atkrintamąsias.

Dabar lieka LKL ir kad pasiektume kažką įsimintino, turime kažką pasiekti ten. Mūsų tikslas yra žaisti finale, o ten patekus, žiūrėsime, koks bus jėgų balansas, o su kuo tik žaisime, būsime konkurencingi“, - pasakojo strategas.

Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: