A. Toupane`as: apie prisiminimus iš Lietuvos ir žaidimą Prancūzijoje

A. Toupane`as: apie prisiminimus iš Lietuvos ir žaidimą Prancūzijoje

FIBA nuotr.

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ jau kitą trečiadienį, balandžio 12 d. stos į kovą Europos taurės aštuntfinalyje su „Paris Basketball“ klubu.



Į Lietuvą kartu su Paryžiaus ekipa atvyks ir anksčiau čia žaidęs Prancūzijos rinktinės narys Axelis Toupane’as, prieš penkerius metus vilkėjęs „Žalgirio“ aprangą.

Nuo to laiko prancūzas spėjo parungtyniauti Pirėjo „Olympiacos“ ir Malagos „Unicaja“ klubuose,  2019 m. iškovoti pasaulio pirmenybių bronzą su šalies rinktine, o 2021 m. prisidėti prie Milvokio „Bucks“ čempioniško žygio NBA.

Praėjusių metų pradžioje prisijungęs prie „Paris Basketball“ klubo Toupane’as šį sezoną Europos taurėje vidutiniškai renka po 8,1 tšk. ir  4,5 atk. kam.


Apie prisiminimus iš Lietuvos, Paryžiaus klubą ir artėjančias rungtynes interviu „kklietkabelis.lt“ svetainei papasakojo „Paris Basketball“ puolėjas Axelis Toupane’as.

2017-18 m. sezone rungtyniavai Kauno „Žalgiryje“. Ką labiausiai prisimeni iš to sezono Lietuvoje?

–  Čia turėjau nuostabų laiką. Laimėjome Lietuvos lyga ir taurę, pasiekėme Eurolygos finalo ketvertą. Manau, kad per visą istoriją tai buvo vieni geriausių metų „Žalgiriui“. Lietuvoje sutikau daug puikių žmonių, nuostabių fanų. Lietuva apskritai labai draugiška šalis.

Turėjai progą Panevėžį aplankyti lapkričio FIBA lango metu. Kaip atrodė ta kelionė?

– Viskas įvyko greitai, kelionė buvo trumpa. Svarbiausia, kad tada pavyko laimėti rungtynes. Žaidėme būtent Panevėžyje, bet nors ir esu ne kartą čia žaidęs, nemanau, kad tai turės daug įtakos trečiadienio rungtynėms. Ten viskas bus kitaip, kita atmosfera. Atkrintamosios yra kitas žvėris, nekantrauju jose žaisti.

Praėjusį sausį po ilgokos pertraukos grįžai žaisti į tėvynę. Kaip tavo akimis per tą laiką pasikeitė Prancūzijos klubinis krepšinis?

– Labai smagu būti namuose. Prancūzijos lyga gerokai sustiprėjo, dabar turime dvi komandas – „Monaco“ ir „Asvel“ – žaidžiančias Eurolygoje. Aukšto lygio žaidėjai atvyksta žaisti į Prancūzijos klubus, nuo to visiems tik geriau.


„Paris Basketball“ yra dar gana naujas, bet daug žadantis klubas. Kokią matai jo ateitį?

– Manau, kad šis klubas turi daug potencialo ir labai šviesią ateitį, ypač su nauja arena, kuri statoma 2024 m. Paryžiaus olimpinėms žaidynėms. Tikiu, jog greitu metu čia bus ir Eurolyga, tik pirmiausia turime demonstruoti gerą žaidimą aikštelėje.

Paryžiaus ekipa suburta remiantis amerikietišku stiliumi. Kiek tau parankus toks žaidimas?


– Asmeniškai pats galiu prisitaikyti prie bet kokio žaidimo stiliaus, žaisti skirtingose rolėse. Galiu didžiuotis savimi, kad esu įvairiapusiškas, universalus žaidėjas. Tad šitoks atletiškumu paremtas žaidimas man tikrai tinka.

Jau trečiadienį jūsų laukia rungtynės su „7bet-Lietkabeliu“. Kokie tavo prisiminimai žaidžiant prieš šį klubą?

– Prisimenu Panevėžį, pamenu, kad su dviem broliais Lavrinovičiais tai buvo viena geriausių komandų Lietuvoje. Dabar jau, aišku, daug dalykų pasikeitė, bet tai tebėra stipri komanda. Tai tikrai nebus lengvos rungtynės. Norėdami pasiekti pergalę turėsime primesti savo žaidimo stilių ir ritmą.

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: