„Lietkabelis“ dramatiškai krito Europos taurės aštuntfinalyje

„Lietkabelis“ dramatiškai krito Europos taurės aštuntfinalyje

LKL nuotr.

Panevėžio „7bet-Lietkabelis“ pirmą kartą istorijoje stojo į kovą Europos taurės atkrintamosiose namuose. Trečiadienio vakarą Nenado Čanako auklėtiniai aštuntfinalyje, daugiau nei keturių tūkstančių žiūrovų akivaizdoje 97:98 (24:19, 21:27, 29:25, 23:27) po itin atkaklio kovos nusileido Paryžiaus „Paris Basketball“ ekipai ir baigė savo pasirodymą šio sezono Europos taurės turnyre.



Rungtynių pradžioje Tyrone’as Wallace’as išvedė į priekį svečius (2:4), tačiau tuomet atkarpa atsakė keturis taškus pelnęs Kullamae ir du baudų metimus realizavęs Golomanas (8:4). Tuomet šešis taškus be atsako pelnė Juhannas Begarinas ir vėl sugrąžino Paryžiaus komandai pranašumą (8:10). Netrukus po tritaškį įsmeigė Morrisas, Kullame ir Lipkevičius, o panevėžiečiai įgijo dviženklį pranašumą (20:10). Visgi „Paris Basketball“ taip pat atsakė spurtu: Kamagate pelnė penkis taškus, Simmsas pasižymėjo iš toli ir svečiai priartėjo (22:18).

Po pirmo kėlinio turėtą penkių taškų persvarą išlaikė ir antrojo ketvirčio pradžioje, tačiau prabėgus porai minučių po Popovičiaus dvitaškio su pražanga ir Morriso dviejų taškų komandas vėl skyrė dešimt taškų (33:23), bet svečiai atsakė spurtu 9:0 ir vėl priartėjo (33:32), o vėliau po Jeremy Evanso baudos metimo ir persvėrė rezultatą (38:39). Pirmąją mačo dalį užbaigė Kristiano Kullamae dvitaškis, sumažinęs šeimininkų atsilikimą iki minimumo (45:46).

Po ilgosios pertraukos toliau vyko atkakli kova, bet įpusėjus ketvirčiui po tritaškį pataikė Kullamae ir Golomanas, vengras netrukus pridėjo dvitaškį, o netrukus dar vieną tolimą metimą pataikė Morrisas ir panevėžiečiai išsiveržė į priekį (68:63). Kėliniui artėjant prie pabaigos keturis baudų metimus pataikė Amaras Gegičius, bet Morrisas atsakė tritaškiu ir taip užbaigė trečiąjį kėlinį (74:71).


Ketvirtajame kėlinyje sužaidus tris minutes svečius vėl į priekį išvedė Walllace’as, bet taikliu metimu atsakė ir Kullamae (78:78). Įpusėjus kėliniui taikliais tolimais metimais apsikaitė Kullamae ir Denis Gauthier (84:85). Prasidėjus paskutinei minutei Wallace’as pataikė iš toli (89:93), Morrisas prametė tritaškį, bet paryžiečiai suklydo. Likus mažiau nei pusei minutės Šakičius prametė iš toli, Simmsas realizavo du baudų metimus, o kitoje atakoje Morrisas įsmeigė tritaškį (92:95). Švieslentėje degė dešimt sekundžių, Simmsas sumetė dar dvi baudas, taikliais baudų metimais atsakė ir Morrisas (94:97). Likus penkioms sekundėms Simmsas pataikė tik vieną baudą, Šakičius pataikė metimą iš aikštelės vidurio (97:98), bet panevėžiečiai kapituliavo.

„7bet-Lietkabelis“: Jamelas Morrisas 23, Gyorgyjus Golomanas 22 (7 atk. kam.), Kristianas Kullamae 20, Željko Šakičius 11, Vytenis Lipkevičius 10 (9 atk. kam.).

„Paris Basketball“: Juhannas Begarinas 22 (6 atk. kam.), Tyrone'as Wallace'as 19 (10 rez. perd.), Aamiras Simmsas 15, Gauthieris Denisas 11, Ismaelis Kamagate 10 (9 atk. kam.).

KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: