Rungtynių su „Prometey“ metu – palaikymas Ukrainai

Rungtynių su „Prometey“ metu – palaikymas Ukrainai

BcWolves nuotr.

Vilniaus „Wolves“ komanda iškovojo trečiąją pergalę Europos taurės („BKT EuroCup“) turnyre, nugalėdama Slobožanskės „Prometey“ iš Ukrainos. Šis klubas dėl karo negali žaisti ir treniruotis savo šalyje ir šiuo metu prieglobstį rado Latvijos sostinėje Rygoje, kur treniruojasi ir žaidžia namų rungtynes.



Nuo įsikūrimo pradžios „Wolves“ krepšinio klubas nuolat reiškė paramą karo apimtai šaliai, prisidėjo prie daugiau nei 10 humanitarinių misijų, todėl akistatoje su „Prometey“ būtent Ukrainos tema buvo pagrindinis rungtynių „Avia Solutions Group“ arenoje renginio akcentas.

Trečiadienio vakarą „Wolves“ iniciatyva rungtynėse nemokamai apsilankė daugiau nei 200 prieglobstį Lietuvoje suradusių Ukrainos piliečių.

„Rungtynės su komanda iš šalies, kurios žmonės aukoja savo gyvybes gindami ne tik savo, bet ir mūsų visų laisvę, visada prideda papildomo jaudulio mums visiems. Tai yra renginys, kuriam skiriame didelį dėmesį. Džiaugiamės, galėdami su Ukrainos klubais varžytis tik krepšinio aikštelėje, už jos ribų visada esame kartu su ukrainiečių tauta, reiškiame didžiulį palaikymą šiai šaliai ir jos žmonėms“, – kalbėjo „Wolves“ klubo vadovas Andrius Žiauberis.


Rungtynes kartu su tautiečiais arenoje stebėjo Ukrainos nepaprastasis ir įgaliotasis ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta bei Ukrainos ambasados pirmasis sekretorius Ilja Zvenyhorodskis, Ukrainos centro Lietuvoje atstovai.

Per rungtynių ilgąją pertrauką pasirodymą surengė iš Charkovo miesto kilusi atlikėja Olena Enko, atlikusi Ukrainos liaudies dainas, o tarp pirmojo ir antrojo kėlinio sveikinimo žodį vaizdo įraše tarė ir legendinis Ukrainos krepšininkas Stanislavas Medvedenko.

Arenos koridoriuose buvo surengta nuotraukų, kuriose vaizduojamos humanitarinių misijų akimirkos, paroda. Jaunuosius rungtynių žiūrovus traukė piešimas ant veidų Ukrainos ir Lietuvos vėliavų spalvomis.

Viso renginio metu žiūrovai buvo raginami prisidėti prie Ukrainos ginkluotą pasipriešinimą remiančios „Blue / Yellow” organizacijos veiklų ir projektų.

BcWolves.com

Video rekomendacijos: