K. Kemzūra apie „Umana Reyer“ komandą: „Jie yra vieni iš favoritų“

K. Kemzūra apie „Umana Reyer“ komandą: „Jie yra vieni iš favoritų“

Trijų pergalių iš eilės seriją Europos taurės („BKT EuroCup“) užfiksavusi Vilniaus „Wolves“ komanda sieks ją pratęsti trečiadienį, kai savo namų arenoje priims Venecijos „Umana Reyer“ (Italija) ekipą.



Praėjusiame taurės etape vilniečiai (3 perg. ir 2 pralaim.) įveikė Slobožanskės „Prometey“ 85:71, o Italijos klubas (2 perg. ir 4 pralaim.) paskutiniame kėlinyje palaužė Liublianos „Cedevita Olimpija“ 95:87.

Nacionaliniuose čempionate abi komandos taip pat šventė pergales. „Wolves“ pratęsė pergalių seriją šalies lygoje parklupdžiusi čempiono titulą gynusį Kauno „Žalgirį“ 75:64 ir pakilo į turnyro lentelės viršų, o antrą vietą Italijos čempionate užimanti „Umana Reyer“ nugalėjo Brindisio „New Basket“ ekipą 79:71.

Paklaustas, ko reikės, norint pratęsti pergalių seriją, „Wolves“ vyr. treneris Kęstutis Kemzūra teigė, kad apie ją negalvoja ir laukia sunkių rungtynių su viena geriausių Europos taurės komandų.


„Reikia pamiršti seriją su kitomis rungtynėmis. Tai, kas įvyko, jau yra istorija. Nei vieno taško nenusinešime į kitas rungtynes. Tikiuosi ir manau, kad mes tai suprantame. Laukia labai sunkios rungtynės, nes Venecijos komanda – tikrai talentinga. Gal ne viskas jiems pasisekė, bet jie yra vieni iš favoritų bent jau mūsų grupėje, jeigu ne visame turnyre“, – tvirtino krepšinio specialistas.

Varžovų rezultatas Italijos čempionate yra skirtingas nei Europos taurėje. Kas jiems pavyksta Italijoje ir nepavyksta Europos taurėje?

Nesekiau Italijos čempionato ir jų pasiekimų, bet jie turi tikrai daug talento, žaidžia greitą, puolamąjį krepšinį, plačiai, labai daug pagrįstas individualiais veiksmais ir tam turi žaidėjų. Tai – ir Tuckeris, Brownas, Spissu. Dideli – puikus metikas Wiltjeris išplečia žaidimą. Reikės kontroliuoti jų greitą puolimą, neturime teisės prarasti kamuolių, turime stengtis, kad žaidimas būtų kontroliuojamas.

Jūsų paminėtas Spissu yra aiškus lyderis. Kaip reikėtų jį stabdyti?

Nesusikoncentruočiau į vieną žaidėją. Kaip jau sakiau, jie turi labai daug ginklų. Kiekvieną reikės stabdyti ir kažką atimti. Jis yra aiškus lyderis. Sprendimas iš vienos pusės – labai paprastas, iš kitos pusės yra sudėtingiau. Nieko ten taktiškai neprigalvosi, tiesiog reikia vienas prieš vieną atimti geriausias varžovo žaidimo puses.

Traumą patyrus Rasheedui Sulaimonui, iš ko tikitės, kad žengs žingsnį į priekį ir užpildys jo vaidmenį?

Manau, kiekvienas turi padaryti kažką ekstra. Papildomas kamuolys, papildoma gera pražanga ar atkovotas kamuolys – kiekvienas turi padaryti šiek tiek daugiau nei iš jo tikimasi.


Ar yra kokių nors žinių, kokia tai trauma, kiek laiko jis bus iškritęs?

Kol kas negaliu pasakyti.

„Wolves“ rungtynės „Avia Solutions Group“ arenoje su „Umana Reyer“ įvyks  trečiadienį, lapkričio 15 d., 19 val.


BcWolves.com

Video rekomendacijos: