Penktojo mačo niekada nepralaimėjęs Š. Jasikevičius stoja į dar vieną išlikimo dvikovą

Penktojo mačo niekada nepralaimėjęs Š. Jasikevičius stoja į dar vieną išlikimo dvikovą

Fenerbahce nuotr.

Trečiadienį Šarūno Jasikevičiaus treniruojama Stambulo „Fenerbahče“ ekipa stos į lemiamas Eurolygos ketvirtfinalio serijos rungtynes su „Monaco“ ekipa.



Šiuo metu serijos rezultatas yra lygus - 2:2.

Nuo 2008/2009 metų sezono, kuomet Eurolygos atkrintamosiose varžybose žaidžiamos serijos iki trijų pergalių Šaras net keturis sykius turėjo lemiamą penktąjį mačą ir visus kartus triumfavo, rašo Sarunas13lt.blogspot.com.

Pirmasis Š.Jasikevičiaus išlikimo mačas įvyko 2011/2012 m. sezone, kuomet atstovavo Atėnų "Panathinaikos" klubui. Tai turbūt buvo viena sunkiausių serijų, nes po trečiojo mačo Tel Avive Graikijos klubas atsidūrė ties praraja atsilikdamas 1-2.


Tačiau PAO laimėjo ketvirtąsias rungtynes Izraelyje ir sugrąžino seriją į OAKA areną. Įdomu ir tai, kad Šaras tik 2012-aisiais metais pirmą kartą per savo karjerą oficialiose rungtynėse žaidė prieš "Maccabi" klubą, kuriame praleido dvejus metus (2003-2005 m.).

Penktasis serijos mačas Atėnuose buvo tikras trileris. Dar ketvirtojo kėlinio pradžioje "Panathinaikos" turėjo dviženklę persvarą ir atrodė, kad Željko Obradovičiaus auklėtiniai kontroliuoja rungtynes. Vis dėlto "Maccabi" nesiruošė pasiduoti ir atkūrė dramą. Likus žaisti 9 sek. G.Pnini sumetė tris baudos metimus ir išlygino rezultatą (85:85). Likus žaisti 5 sek. Diamantidis realizavo tik 1 baudos metimą, tačiau to pakako, nes paskutinės atakos varžovams surengti nepavyko.

Šaras lemiamose rungtynėse pelnė 13 taškų (4/5 dvitaškiai, 1/1 tritaškiai, 2/2 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, 2 kartus suklydo, po 2 kartus prasižengė ir išprovokavo varžovo pražangas, bei surinko 16 naudingumo balų.



Jau kitą sezoną Šaras vėl sugrįžo į atkrintamąsias tik šįkart atstovaudamas "Barcai", tačiau prieš varžovą, kuriam atstovavo praėjusį sezoną - PAO.

Š.Jasikevičiui ketvirtfinalio serijos scenarijos tapo panašus į praėjusių metų. Katalonams po pralaimėjimo Atėnuose reikėjo laimėti dukart, kad iškopti į finalo ketvertą Londone.

"Barca" išgyveno ketvirtąjį mačą OAKA arenoje 70:60 ir išplėšė penktąsias rungtynes. Lemiamose rungtynėse "Palau Blaugrana" arenoje Barselonos krepšininkai kontroliavo žaidimą ir pasiekė pergalę 64:53.


Šaras penktose rungtynėse pelnė 6 taškus (0/1 dvitaškiai, 6/6 baudos), atkovojo 2 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, 2 sykius suklydo, išprovokavo 3 pražangas ir surinko 8 naudingumo balus.



Š.Jasikevičiui kaip treneriui ši atkrintamųjų varžybų serija prieš Monaką yra šeštoji iš eilės. 2017/18 ir 2018/19 metų sezonais į ketvirtfinalį išvedė Kauno "Žalgirį", o vėliau tris sezonus paeiliui dalyvavo vadovaujant Barselonos komandai.


Būtent pirmuosius du sezonus lietuviui vadovaujant katalonams prireikė lemiamų penktųjų serijos rungtynių. Pirmaisiais metais varžantis prieš Sankt Peterburgo "Zenit", o antraisiais prieš Miucnheno "FC Bayern" komandas.

 2021-aisiais "Barca" lemiamose rungtynėse 79:53 nepaliko vilčių rusų ekipai, o po metų tik ketvirtąjame kėlinyje pavyko palaužti vokiečius ir prasibrauti į finalo ketvertą.

Sarunas13lt.blogspot.com

Video rekomendacijos: