Ž.Ilgauską: „Kas yra tas NBA žiedas žmogui, kuris kadaise nugalėjo patį likimą?“

Apie karjeros pabaigą paskelbęs Žydrūnas Ilgauskas netapo NBA čempionu, tačiau jis vis tiek turi kuo savimi didžiuotis.

Vienas geriausių Lietuvos krepšininkų apie pasitraukimą iš krepšinio paskelbė rugsėjo 30 dieną. Tokį sprendimą „Didysis Z“ priėmė po 13 metų praleistų stipriausioje krepšinio lygoje.

Du kartus patekęs į NBA finalus, dukart žaidęs „Visų žvaigždžių“ rungtynėse ir didžiulę kolegų ir gerbėjų pagarbą pelnęs Ž.Ilgauskas labiausiai mylimas Klivlande, kur praleido didžiausią savo krepšininko gyvenimo dalį.

Sirgaliai nepradėjo nekęsti Ž.Ilgausko net tada, kai šis persikėlė į jų labiausiai nemėgstamą Majamio „Heat“ klubą, kur prisijungė prie „visuomenės priešo numeris 1” LeBrono Jameso.  Tai paaiškina labai daug.

Patirta trauma ir jos pasekmės Ž.Ilgauskui neleido pasirodyti Lietuvos rinktinėje. Trejos rungtynės vilkint žalius marškinėlius 1995 metų Europos čempionato kvalifikaciniame turnyre – visas krepšininko bagažas.

Dar kartą sužaisti už rinktinę „Didysis Z“ ketino 2008 metų Pekino žaidynėse. Tuomet jis kalbėjo, kad būtų laimingas, jeigu galėtų prisijungti prie komandos, tačiau ketinimus nutraukė „Cavaliers“ pasakytas "Ne".

Dėl to kaltinti klubą sunku. Juk žaidėjas, kuris patyrė ne vieną rimtą traumą, turėtų būti labai saugomas.

Pinigus jam moka klubas, o ne nacionalinė komanda, todėl krepšininko paslaugų visam ilgam 82 rungtynių sezonui reikalauti „Cavaliers“ galėjo.

Tačiau kaip liūdna, kad puikus krepšinio profesionalas ir vertingas žmogus visą karjerą praleido žaisdamas klube ir nepamalonino savo žaidimu tautiečių.

To švilpimo, kuomet Ž.Ilgauskas su „Heat“ pirmą kartą atvyko į Klivlandą lyginti su tuo, kokią atmosferą sirgaliai sukūrė buvusiam ekipos karaliui L.Jamesui, negalima. Tačiau atsirado ir tokių, kurie švilpė lietuviui. Tiesa, jų buvo gerokai mažiau nei Ž.Ilgauskui plojančių ir tai buvo teisinga.

Esu įsitikinęs, kad jeigu ne prakeiktas NBA lokautas, Ž.Ilgauskas dar metus būtų žaidęs. Ir kas žino, galbūt būtų iškovojęs čempionų žiedą.

Lokautas užsitęs, o 37 metų žmogui, kuris turi problemų su sveikata, tokie tarpai karjeroje – verdiktas.

Tačiau kas yra tas žiedas žmogui, kuris savo laiku nugalėjo patį likimą? Ž.Ilgauskas labiau nei kiti žino, kad gyvenime yra dalykų, kurie daug svarbesni nei čempionatų trofėjai ir sportas.

Krepšininko žmona Jennifer, kuri laukėsi dvynukų, persileido. Ar galėtų šeima, kuri ši tiek iškentėjo, jausti žiedo trūkumą?

2009 metų vasarą Ž.Ilgauskas ir Jennifer Kaune įsivaikino du berniukus. Kalbama, kad krepšininkas su jais nesiskiria niekuomet. Prieš rungtynes krepšininkas „Heat“ rūbinėje vaikams skaito knygas.

„Aš noriu praleisti daugiau laiko su savo šeima“, - teigė ant vinies batus pakabinęs krepšininkas.

Sėkmės naujajame gyvenime didysis žmogau. Tiesa, tau nereikia sėkmės, nes visuomet gali išsiversti be jos pagalbos.

 

lrytas.lt

Video rekomendacijos: