N.Mirotičius: „Dėl „Bulls“ neatsiėmiau paraiškos iš NBA naujokų biržos“

Dvidešimtmetis juodkalnietis Nikola Mirotičius prieš penkerius metus paliko gimtinę ir persikėlė žaisti ir treniruotis į Ispaniją. Sunkiojo krašto pozicijoje žaidžiantis krepšininkas šią vasarą NBA naujokų biržoje buvo pašauktas Hiustono "Rockets" komandos, tačiau iškart buvo perleistas Minesotos „Timberwolves“ ekipai, o galiausiai - Čikagos „Bulls“ klubui.



Portalas „Hoopshype.com“ kalbasi su N.Mirotičiumi apie jo karjeros pradžią, Ispaniją, „Real“ ir „Bulls“ ekipas.


- Kiek per pastaruosius metus patobulėjote kaip žaidėjas?

- Tai buvo itin svarbūs metai, padariau didžiulį progresą. Man sekėsi išties gerai. Tačiau manau, jog tai – tik pradžia. Žinau, kad dar galiu tobulėti. Toliau dirbu šia linkme ir tikiuosi ateityje pasiekti dar daugiau.

- Kokia pagrindinė Jūsų per praėjusius metus pasiekto patobulėjimo priežastis?


- Praėjusiais metais daug dirbau ir Ettore Messina man padėjo. Šiais metais iš manęs daug tikimasi. Turiu tobulėti keliose srityse: ypač ties darbu gynyboje ir ties kai kuriais taktiniais dalykais. Laikas parodys, kaip pavyks tai padaryti, bet tikiuosi, jog tikrai būsiu naudingas  Madrido „Real“ ekipai.


- Koks sezonas, individualiai Jums, būtų sėkmingas?


- Nežinau. Pirmiausia visada galvoju apie komandą. Mūsų tikslas – kovoti dėl kiekvieno titulo. Kovą dėl Ispanijos Supertaurės pradėjome ne per geriausiai, bet juk dar yra ACB lyga, Karaliaus taurė, Eurolyga... Kalbant vien apie save, net nežinau, ką jums pasakyti. Kadangi man tik 20 metų, negaliu susikoncentruoti tik ties vienu ar dviem dalykais. Turiu tobulėti visose srityse.


- Kokie buvo Jūsų pirmieji metai Ispanijoje po to, kai palikote Juodkalniją būdamas vos 15 metų?


- Tai buvo sunkūs metai, nes atvykau nemokėdamas ispaniškai. Persikėlimas į Ispaniją buvo didžiulis pasikeitimas. Bet man pasisekė, nes tėvai vyko kartu. Apskritai prisitaikiau ganėtinai gerai, nes ispanų kalbą išmokau išties greitai ir visi manimi rūpinosi. Niekada dėl nieko nesigailėjau. Dirbau su daugybe trenerių, treniravausi rytais ir vakarais. Jie padėjo man jaustis tarsi būčiau namie.


- Ar vis dar gyvenate su tėvais?


- Ne, dabar gyvenu su savo mergina.


- Koks buvo Jūsų gyvenimas Juodkalnijoje?


- Ten lankiau Podgoricos „Joker“ mokyklą. Man pasisekė, kad ten sutikau savo asmeninį trenerį Jadraną Vujačičių. Jis mane išmokė visko. Iki šiol gerai sutariame. Vasarą, kai turiu laiko, visada kartu dirbame. J.Vujačičius mane palaiko ir geromis, ir blogomis akimirkomis.


- Artėjant NBA naujokų biržai, lyg ir buvote užsiminęs, kad galbūt atsiimsite savo paraišką, bet to nepadarėte. Kas atsitiko?


- Buvau sujaudintas galimybės žaisti Čikagos „Bulls“ komandoje. Kalbėjau su jų atstovais ir mane sužavėjo šis variantas. Taigi, neatsiėmiau savo paraiškos dėl „Bulls“ klubo.


- Vadinasi, žinojote, kad Čikagos komanda tikrai ketino Jus pasirinkti? [„Bulls“ įgijo teises į N.Mirotičių, kurį iš pradžių buvo pašaukę Hiustono „Rockets“]


- Niekada negali būti 100 procentų įsitikinęs, tačiau žinojau, kad jie ketino mane pasirinkti.


- Kada tai sužinojote?


- Galbūt 2-3 savaites prieš NBA naujokų biržą.


- Kaip reagavote, kai buvo patvirtinta, jog Jus pasirinko Čikagos ekipa?


- Buvau labai laimingas. Kalbėjau su Ivica Dukanu („Bulls“ tarptautiniu skautu), kroatu, ir buvau labai sujaudintas. Manau, tai komanda, auginanti ir turinti daug jaunų žaidėjų. Laikas parodys, kada ir ar apskritai ten rungtyniausiu (juokiasi, - aut.past.). Šiuo metu jaučiuosi laimingas ir noriu siekti užsibrėžtų tikslų čia.


- Kodėl taip žavėjotės „Bulls“?


- Jie turi didžią istoriją ir puikią komandą. Žinoma, man patinka treneris ir klubo direktorius kroatas, artimas man. Todėl mano sprendimas dalyvauti NBA naujokų biržoje buvo teisingas.


- Matote save kaip sunkiojo krašto puolėją visą likusią karjerą, ar norėtumėte pereiti į lengvojo krašto poziciją?


- Matau save kaip sunkųjį krašto puolėją. Rungtyniaudamas šioje pozicijoje taip pat gali ir mesti tritaškius, veržtis po krepšiu... tiesiog žaisti universaliai.


- Visai kaip Dirkas Nowitzki.


- Būtent taip ir norėčiau rungtyniauti.


- Kaip manote, kiek ilgai rungtyniausite Madrido „Real“ komandoje?


- Pasirašiau naują penkerių metų kontraktą su galimybe išeiti į NBA. Žiūrėsime, kaip viskas klostysis. Negaliu pasakyti, ar paliksiu komandą po dvejų, trejų ar penkerių metų. Dabar galvoju tik apie šį sezoną. Nesu tikras, kiek laiko čia pasiliksiu.


- Bet neplanuojate visos karjeros praleisti Europoje kaip Dejanas Bodiroga, tiesa?


- Ne, norėčiau vėliau žaisti NBA.


- Su „Real“ pasirašėte naują kontraktą. Kaip po to pasikeitė Jūsų gyvenimas?


- Žinoma, mano gyvenimas pasikeitė, tačiau pats stengiuosi nesikeisti. Galiu sau leisti gyventi patogiau, tačiau svarbiausia būti tokiu, kokiu buvau anksčiau ir tiek pat dirbti... Ir, be abejo, turėti savo būstą (juokiasi, - aut.past.).


 

 

 

BasketZone.lt

Video rekomendacijos: