25 Geriausi gatvės krepšinio talentai (I dalis)



Gatvės krepšinio legendos jau yra atgyvena. Dar prieš atsirandant "AND1" ir "YouTube" gatvės krepšinio žaidėjai buvo tokie fenomenalūs. Jie įdėdavo per kelis iškart žmonės arba įmesdavo lyg niekur nieko 10 tritaškių iš eilės. Pasakojimai apie jų žygdarbius krepšinio aikštelėse pakeitė jų gyvenimus su kiekvienu paskleistu gandu. Todėl tai padarė juos tokius unikalius. Jūs turėtumėte tai pamatyti, kad patikėtumėte tuo. Daugelis NBA Šlovės muziejaus narių žengė savo profesionalaus krepšininko karjeros žingsnį šiose nuožmiose betono džiunglėse. Galbūt daugelis gatvės krepšinio talentų galėjo įsiamžinti krepšinio metraščiuose jeigu ne negailėstingas gatvės gyvenimas.



Tokie fenomenai kaip Pee Wee Kirklandas, Earlas “The Goat” Manigaultas ar Joe “The Destroyer” Hammondas, kurie pirmiausia ateiną į galvą. Galbūt jie neturėjo tokio pasisekimo kaip tokie vaikinai kaip Julius “Dr. J” Ervingas, Wiltas “The Stilt” Chamberlainas ar Kareemas “The Big Fella” Abdul-Jabbaras. Tačiau jie vis tiek lieka žmonių širdyse kaip nuostabūs krepšinio talentai. Tad siūlome pasižiūrėti į 25 geriausius gatvės krepšinio talentus.

25. Corey Williamsas



Pravardė: "Homicide"

Miestas: Bronksas

„Homicide“ niekada neprilygo tikrosioms Niujorko legendoms, todėl kad jis du metus žaidė už „Penn Valley“ bendruomenės kolegiją prieš jai persikeliant į pirmąjį Divizioną Alabamos valstijoje. Atstovaudamas jai, vienai iš mažiausių mokyklų valstijoje, jis nieko ypatingo nenuveikė, pelnydavo vidutiniškai tik tai po 13 taškų per rungtynes. Corey Williamsas buvo taip toli nuo gatvės krepšinio gyvenimo, todėl jis, ką tik baigęs kolegiją užsibrėžė tikslą sudalyvauti kuo daugiau gatvės krepšinio turnyrų per ateinančią vasarą, kad įrodytų savo vertę krepšinio pasaulyje, tą jis ir nuveikė, sudalyvavo devyniose gatvės krepšinio turnyruose, kuriose jis tiesiog dominavo bei nerado sau lygių.

Kai jis per NBA TV transliuotas varžybas įmetė 47 taškus, jį turėjo kažkas pastebėti, tai padarė Toronto "Raptors" pasikviesdami jį į treniruočių stovyklą prieš artėjantį NBA sezoną. Nors ir C.Williamsas neįsitvirtino Toronto klube, bet vis tiek įspūdingai atrodo šuolis iš mažo miestelio koledžo krepšinio vidutinioko iki NBA klubo.

„Homicide“ karjeros kelias buvo vingiuotas, jis žaidė Brazilijos, Prancūzijos, Venesuelos, Vokietijos lygose, taip pat atstovavo ir NBA dukterinių lygų komandoms. Bet savo vietą rado Australijoje, NBL lygoje, kurioje jis pelno po 19,1 taško, atsikovoja po 5,1 kamuolio bei padaro po 4,7 rezultatyvaus perdavimo.





24. Conradas McRae'us

Pravardė: "McNasty"

Miestas: Bruklinas


Baigęs Bruklino technikos mokyklą Conradas McRae'us dalyvaudavo beveik visuose „Rucker Park“ rengiamuose turnyruose, kuriose gavo pravardę „McNasty“. Įsivaizduokite ateinate į "Rucker Park" krepšinio aikštelę, kurioje pamatote šį 211 centimetrų ir 100 kilogramų žvėrį, kuriam po krepšiu nėra lygių.

C.McRae'us profesionalaus krepšininko karjera prasidėjo laimėtu aukso medaliu 1990 metais atstovaujant 18-mečių rinktinei FIBA Amerika turnyre vėliau jis buvo pasirinktas 1993 metų naujokų biržoje 38-uoju šaukimu Vašingtono "Bullets", bet jo karjera pakrypo į Europą. Jis žaidė Turkijos, Graikijos, Prancūzijos lygose. Į JAV jis grįžo 1999 metais kai pasirašė 10 dienų kontraktą su Denverio "Nuggets" komanda, bet tada atsitiko kažkas siaubingo, dalyvaudamas Orlando vasaros lygoje jis rungtynių metu bėgdamas į greitą ataką suklupo bei mirė tą pačią minutę.





23. Kareemas Reidas

Pravardė: "Best Kept Secret"


Miestas: Bronksas

Atstovaudamas Švento Reimondo mokyklos krepšinio komandai Kareemas Reidas juos vedė į miesto bei valstijų čempionatus 1993 metais. Šis 178 centimetrų ūgio mažylis niekada nenusileisdavo aukštesniems priešininkams, nes juos tiesiog apvyniodavo aplink pirštą savo driblingo sugebėjimais. Nors jis ir buvo puikus gatvės krepšininkas bet jo į NBA niekada niekas ir nepakvietė, nes pagrindinės priežastys būdavo dėl jo žemo ūgio bei savanaudiškų veiksmų. Jo karjera buvo ir yra spalvota jis žaidė Amerikos įvairiose lygose, NBA dukterinėje lygoje, taip pat ir Europoje yra žaidęs ir net vienerius metus priklausė "Harlem Globetrotters" komandai.

2004 metais į Bronksą atvyko dvi NBA žvaigždės Gilbertas Arenas ir Baronas Davis. Tad kas beliko kaip K.Reidui mesti iššūkį šioms žvaigždėms. Rungtynės buvo įtemptos, bet paskutinėmis minutėmis Kareemas ėmesi iniciatyvos bei pelnė lemiamus 9 taškus, kurie atnešė pergalę „Best Kept Secret“ komandai. Šių rungtynių naudingiausias žaidėjas buvo kas gi ne kitas kaip Kareemas „Best Kept Secret“ Reidas.




22. Anthony Heywardas

Pravardė: "Half Man", "Half Amazing"


Miestas: Bruklinas

Dviejų metrų puolėjas save apibūdino kaip vėlai subrendusiu, jam prastai sekėsi mokykloje taip pat ir krepšinio aikštelėje. Bet vėliau, kai jam sukako 24 metai visas talentas veržte veržėsi į išorę. Jis tapo nesutabdomu krepšininku, kuris nepasigailėdavo dėjimais jokio priešininko. Kartą rungtynėse, komentatorius „MC Duke Tango“ jį pavadino „Half Man, Half Amazing“ jam prilipo šį pravardė, todėl jis tęsė „darbą“ keliaudamas po Niujorką gatvių krepšinio aikšteles nuo Bronkso iki "Rucker Park".

A.Heywardas niekada nebuvo pastebėtas jokios profesionalaus krepšinio komandos. Gal dėl pačio kaltės o gal dėl to, kad jis buvau nebe jaunas. Bet už tat jis buvo pakviestas į gatvės krepšinio komandą, kitaip vadinama "AND 1" rinktinę, kuriai atstovavo nuo 2001 metų iki 2006.


Kenny Smithas turėtų gėdytis, kad Vince‘ui Carter‘iui suteikė Heyward‘o pravardę. Nes gatvės žino kas yra tikrasis „Half Man, Half Amazing“



21. Larry Williamsas


Pravardė: "Bone Collector"

Miestas: Pasadena

Labiausiai klajokliškas gatvės krepšininkas šiame sąraše, Larry Williamsas gimė Teksase, užaugo Pietų Kalifornijoje. Tik kai jis persikėlė į „JUCO“ mokyklą Manhatene, jis pastebėjo kad yra sutvertas Niujorko gatvėms, todėl jis metė mokyklą ir išėjo žaistį gatvės krepšinio. Laimėdamas naudingiausio žaidėjo titulą „Entertainers Basketball Classic“ turnyre 2002 metais, jis tik dar kartą įrodė kad yra to vertas.


Valdydamas pasakiškai kamuolį "Bone Collector" metė iššūkį pačiam Allen‘ui Iverson‘ui tuometiniam naudingiausiam NBA lygos žaidėjui sužaisti vienas prieš vieną, bet gailą kad pats Iversonas neišdrįso priimti iššūkio.

L.Williamsas – paprasčiau žinomas kaip „Bone Collector“ – yra vienas iš labiausiai priešininkams baisiausių sapnų gatvės krepšinio pasaulyje. Su jo gatvės reputacija, jo įveiktais talentingais priešininkais, Williams‘as tiesiog sunaikina savo priešininkus fenomenaliais driblingo sugebėjimais. Taip pat jis yra vienas iš šiurkščiausiai šnekančių žmonių krepšinio erdvėje ir tai tęsiasi net jeigu tai jau senai pabaigtos varžybos.





  alt 
 

 

BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: