[Skaitytojo komentaras] A. Gudaičio ateitis NBA



Po 2015 metų NBA naujokų biržos kurioje Filadelfijos „76ers“ komanda  47 šaukimu pasirinko 22 metų 208 cm ūgio puolėją iš Lietuvos Artūrą Gudaitį, žiniasklaidoje pasipylė staipsnių apie šio krepšininko perspektyvas Nacionalinėje krepšinio asociacijoje. Taigi ir mes paanalizuokime šio žaidėjo galimybes įsitvirtinti stipriausioje pasaulio lygoje.



Įdomu tai, kad Gudaitį naujokų biržoje pasirinko komanda pasižyminti didele žaidėjų kaita bei nelogiškais sprendimais. Filadelfijos „76ers“ vien per pastarajį sezoną  „aplankė” net 25 krepšininkai. O praėjusią vasarą NBA naujokų biržoje ši komanda pašaukė net 7 žaidėjus iš kurių tik du (K. J. McDanielsas, Jerami Grantas) praėjusį sezoną atstovavo „76ers“ komandą. Deja, net ir trečiasis 2014 metų NBA naujokų biržos šaukimas buvo išnaudotas rizikingai pasirenkant Joelį Embiidą, kuris visą praėjusį sezoną praleido dėl traumų. Beje „76ers“ dar šių metų vasarį iškeitė geriausiu metų naujoku išrinktą Michaelą Carterį-Williamsą už jį gaudama naujokų biržos šaukimą. Taigi galime daryti išvadą, kad Filadelfijos komanda dar nėra linkusi burti pastovią bei pergalių siekiančią komandą, visa tai tik įrodo, kad Artūrui Gudaičiui bus sudėtinga savo kelią NBA pradėti šioje komandoje.

Antra priežastis, kodėl „76ers“ nėra tinkama komanda Artūrui Gudaičiui, tai perpildyta priekinė linija. Net jei Artūras Gudaitis i NAB kelsis, įgavęs patirties po poros sezonų Europoje, jam vieta tarp perspektyvių „76ers“ aukštaugių tikrai nebus garantuota. Ypač jei Filadelfijos klubas savo gretose išlaikys tokius žaidėjus kaip Jahlila Okafora, Joela Embiida bei Nerlensa Noela.  O ir pats Artūras pripažysta, kad Filadelfijos klubo atstovai jo savo sudėtyje kol kas nemato: „Jie pasakė, kad laukia manęs NBA vasaros lygoje ir užsiminė, kad kol kas mane mato žaidžiantį Europoje. „76ers” atstovai kalbėjo, kad labai nori prisidėti prie mano tobulėjimo, gali atsiųsti trenerį. Dar geriau būtų, jei pats atvykčiau į Filadelfiją ir dirbčiau su jų žmonėmis“, – portalui 15min.lt sakė Gudaitis.



Nors Artūras Gudaitis buvo pašauktas tik antrojo rato viduryje, ankstesnių naujokų biržų pavyzdžiai puikiai įrodo, kad žemas šaukimo numeris tikrai neužkerta kelio sėkmingos karjėros link, pavyzdžiui:  Andray Blatche (49 šaukimas), Marcinas Gortatas (57 šaukimas), Marcas Gasolis (48 šaukimas).  O aukštas šaukimas taip pat negarantuoja šlovingos ateities NBA, puikūs to pavyzdžiai:  Sheldenas Williamsas (5 šaukimas), Patrickas O'Bryantas (9 šaukimas), Hasheemas Thabeetas (2 šaukimas).

NBA ekspertai ,net neabejoja, kad Artūro Gudaičio  artimiausius keletą sezonų stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje tikrai nepamatysime: „76ers“ biržoje apskritai susikoncentravo ties aukštaūgiais. Pasirinktas Jahlilas Okaforas, sunkusis krašto puolėjas Richaunas Holmesas ir Gudaitis. Žinant, kad ekipoje yra ir daugiau pajėgių aukštaūgių, galima prognozuoti, jog Gudaitis dar sugrįš parungtyniauti į Europą.“  - teigė „SB Nation“ žurnalistas Rodgeris Shermanas. O NBA analitikas Seanas O'Connoras abejoja, kad Gudaitis kada nors žais NBA: „Aukštaūgių komandoje yra daug, o gal ir per daug. „76ers“ pasikvietė Gudaitį, tačiau neaišku, ar jis apskritai kada nors žais NBA. Artimiausius sezonus krepšininkas tikrai praleis Europoje“. Taigi panašu,  per ateinančius keletą sezonų Artūras Gudaitis NBA nedebiutuos, o artėjantį sezoną jį išvysime vilkintį žaliai baltą aprangą, nes jis vis dar turi galiojančią sutartį su LKL čempionu Kauno „Žalgirio” klubu, kuriame 2014/2015 metų sezone Eurolygoje vidutiniškai aikštėje praleisdavo po 15 min. per kurias pelnydavo po 6.5 taško (pataikymo procentas: dvitaškiai - 51.3%, tritaškiai - 40%, baudų metimai - 61.8%) bei atkovodavo po 4 kamuolius. Taigi lieka palinkėti sėkmės Artūrui Gudaičiui sunkiai dirbant bei siekant savo svajonės įsitvirtinti Nacionalinėje krepšinio asociacijoje.





NBA marškinėliai, kepurės, džemperiai. Įsigyk Dabar!



alt








Egidijus Stalmokas | BasketZone.lt

{fcomment}

Video rekomendacijos: