TOP 10: turtingiausi visų laikų NBA žaidėjai



Ne paslaptis, kad NBA žaidžiantys krepšininkai nesunkiai tampa milijonieriais. Jų sąskaitas banke storina ne tik solidūs atlyginimai klubuose, bet ir pajamos iš reklamos sutarčių bei papildomų verslų. Leidinys "CourtsideNews" paskaičiavo, kas yra visų laikų NBA rekordininkai pagal valdomo turto vertę.



10. Gary Paytonas



NBA istorijoje kaip vieno iš aršiausių Michaelo Jordano varžovų žinomo Gary Paytono turtas vertinamas 130 mln. JAV dolerių. Jis vienas geriausių visų laikų įžaidėjų ir vienintelis įžaidėjas, laimėjęs NBA geriausiai besiginančio krepšininko apdovanojimą.

9. Timas Duncanas

Nors krepšinį pradėjo žaisti gana vėlai, aukštaūgio karjera NBA – itin sėkminga. Jo turtas vertinamas 150 mln. JAV dolerių. 1997 metais pirmuoju šaukimu jis pateko į „San Antonio Spurs“ ekipą, kur žaidžia iki šiol.



8. Kevinas Garnettas

Šiuo metu „Minnesot Timberwolves“ puolėjo turtas vertinamas 180 mln. JAV dolerių. Anksčiau jis vilkėjo „Boston Celtics“ ir „Minnesota Timberwolves“ komandų marškinėlius. Kevinas vis dar yra visų laikų rezultatyviausias „Timberwolves“ žaidėjas, kur gavo pravardę „The Franchise“.



7. Grantas Hillas

Pateko į dešimtuką su 180 mln. JAV dolerių turtu. 1994 metais NBA naujokų biržoje buvo pašauktas „Detroit Pistons“ komandos. Taip pat žaidė „Orlando Magic“, „Phoenix Suns“ ir „LA Clippers“ ekipose. Po 2012-2013 sezono G. Hillas pakabino sportbačius ant vinies būdamas 40 metų amžiaus.



6. Hakeemas Olajuwonas

Hakeemas „The Dream“ Olajuwonas turi turto už 200 mln. JAV dolerių. Emigravo iš Nigerijos į JAV, kur žaidė krepšinį Hjustono universitete. 1984 metais jį pirmuoju numeriu pasirinko „Rockets“ klubas. Karjerą NBA baigė 2002 metais žaisdamas už „Toronto Raptors“.



5. Kobe Bryantas

36 metų snaiperio turto vertė – 270 mln. JAV dolerių. Šiuo metu jis yra daugiausiai NBA uždirbantis krepšininkas. Visą savo karjerą jis praleido „Lakers“ komandoje ir laimėjo penkis čempiono titulus.



4. LeBronas Jamesas

Tikriausiai garsiausias NBA žaidėjas šiuo metu, kurio turtas vertinamas 270 mln. JAV dolerių. Kol kas dar atsisveikinti su didžiuoju sportu nežada, tad kasmet dar prideda prie savo pinigų imperijos apie 53 mln. Keturis kartus tapo NBA naudingiausiu žaidėju, o su „Miami Heat“ laimėjo du čempiono titulus.



3. Shaquille‘as O‘Nealas

„Shaqo“ turtas - 350 mln. JAV dolerių. Kiekvienais metais jis didėja iš įvairių projektų, televizijos reklamų ir kino filmų. Karjerą pradėjo „Orlando Magic“ komandoje ir pasirašė tuomet didžiausią sutartį NBA istorijoje. Vidurio puolėjas persikėlė į „Lakers“, kur per septynis metus jam buvo sumokėta 120 mln. NBA karjerą baigė 2011 metais.



2. Magicas Johnsonas

Earvinas „Magic“ Johnsonas šiuo metu valdo 500 mln. JAV dolerių vertės turtą. Savo pravardę „Magic“ pelnė dar žaisdamas aukštosios mokyklos komandoje, kur per rungtynes vidutiniškai pelnė po 36 taškus, atliko po 16 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo po 16 kamuolių. Sportinius batelius ant vinies „Lakers“ legenda pakabino 1991 metais. Tuomet ėmėsi verslo ir investicijų. Jis turi „Starbucks“ akcijų, keletą kino teatrų ir nekilnojamo turto.



1. Michaelas Jordanas

Su maždaug milijardo dydžio valdomu turtu Michaelas Jordanas yra aiškus lyderis turtingiausių NBA žaidėjų sąraše. Su „Chicago Bulls“ komanda jis šešis kartus tapo NBA čempionu, penkis kartus paskelbtas naudingiausiu žaidėju ir triskart – naudingiausiu „Visų žvaigždžių“ rungtynių krepšininku. Būdamas 51 metų Skrajojantis Michaelas kiekvienais metais vis dar „kala“ milijonus.







NBA marškinėliai, kepurės, džemperiai. Įsigyk Dabar!



alt







Balsas.lt (Foto: Vida Press)

{fcomment}

Video rekomendacijos: