(Interviu)L. Pikčiūtė: „Yra merginų, kurios krepšinį išmano geriau už vyrus“

 19 metė Lina Pikciūtė neseniai grįžo iš U20 merginų čempionato, kuriame užėmė 6 ąją vietą. Apie tai, apie karjeros pradžia bei kitus dalykus Lina sutiko pasidalinti su BasketZone.lt skaitytojais

- Papasakok apie savo karjeros pradžią.



- Viskas prasidėjo nuo sesers - ji taip pat žaidė krepšinį. Trenerė žinojo apie mane ir visada kalbindavo ateiti į treniruotę, pradėti sportuoti, bet aš negalėjau – tuo metu, kai jos vykdavo, mokiausi. Trenerė neprarado vilties ir toliau kvietė, kol galiausiai po metų, būdama 10ties, pradėjau lankyti. Ir lankau iki šiol (šypsosi, - aut. past.)

- Kaip suderinai mokslus ir krepšini. Ar sportas nekenkė mokslams?

- Na, iškart grįžusi iš mokyklos turėdavau krautis tašę ir keliauti į treniruotę. Buvo sunku viską suderint. Mano bendraamžiai žaisdavo kieme ir turėdavo begalę laisvo laiko, o aš apie tai galėjau tik pasvajot. Buvo visko - norėjau mesti žaisti krepšinį, po to vėl apsigalvojau. Buvau trenerės galvos skausmas. Ji visada stengdavosi mane atkalbėti nuo minties nustoti žaisti. Dabar esu laiminga, kad žaidžiu, tai teikia man malonumą ,o suderinamumui reikia tik paties noro, viskas priklauso nuo pačio žmogaus.


- Papasakok, kaip patekai į Klaipėdos "Lemminkainen" ekipą?

- “Lemminkainen” ekipos trenerė buvo ir mano pirmoji trenerė, tad ji pasikvietė mane žaisti moterų lygoje. Manau, kad tai didelė patirtis – žaidžiu prieš stiprias moterų komandas ir esu labai dėkinga savo trenerei už visa tai.

- Ką manai apie tokius vyrus, kurie mano jog panelės nieko neišmano apie krepšinį ?

- Jie labai klysta. Manau, kad yra merginų, kurios krepšinį išmano geriau nei vyrai (šypsosi, - aut. past.)

- Kaip vertini šių metų Europos jaunimo (iki 20 metų) merginų čempionatą?

- Galėjom tikrai geriau. Norėjosi su trenksmu pabaigti jaunimo rinktinę, tačiau nepavyko (šypsosi, - aut. past.).

- Kaip manai, ko pritrūko?


Sėkmės. Ji šį kartą buvo nusisukusi nuo mūsų. Dar pakišo koją trumpas pasiruošimo laikas -su kiekvienom varžybom vis pastebėdavom dalykus, kurių neatlikom per pasiruošimą.

- Daugelis krepšininkų svajoja rungtyniauti NBA. Ar tu nenorėtum kada nors iškeliauti už Atlanto ir rungtyniauti WNBA?

- Svajonės ir gali likti svajonės, o aš galvoju apie truputį realesnius dalykus. Žaisti WNBA nėra didžiausia mano svajonė.

 

 

Aivaras Ševelionka | BasketZone.lt

Video rekomendacijos: