[BLOG'as] Kaip prisivilioti žiūrovus į naująsias arenas?

Tris superžvaigždes savo gretose turintis „Heat” klubas pranešė, jog nuo 2011-2012 metų sezono ketina pakelti bilietų kainas. Klubas skelbia, jog bilietų kainos didės labai nežymiai. Kai kuriais atvejais kainos kils mažiau nei 10 JAV dolerių.

American Airlines Arena - pilna fanų “Heat” žaidžiant net su vienais NBA autsaiderių.

Šį sezoną Lebroną Jamesą ir Chrisą Boshą prisiviliojęs bei Dwyane’ą Wade’ą savo gretose išlaikęs Majamio klubas dėl bilietų pardavimų nesirūpina.

Vasarą sužinoję apie Jameso atvykimą „Heat” komandos fanai išpirko visus sezono abonementus, o Majamio klubas buvo priverstas atleisti bilietų pardavimo komandos darbuotojus. Ar galėtume įsivaizduoti tokią situaciją Lietuvoje? 

Šį sezoną Majamio klubas į rungtynes vidutiniškai parduoda po 19 760 bilietų, nors „America Airlines” arena oficialiai talpina tik 19 600 žiūrovų. Praėjusios nakties „Heat” rungtynes su Toronto „Raptors” klubu stebėjo 20 025 žiūrovai. Taigi, bilietai pardodami netgi į stovimas vietas, kaip ir tais atvejais, kai su Klaipėdos “Neptūnu” atvažiuoja žaisti Kauno “Žalgiris” ar Vilniaus “Lietuvos rytas”. Kitą sezoną turint naują Klaipėdos areną, talpinančią 5000 žiūrovų, vargu ar pavyktų užpildyti pilną net žaidžiant su “Žalgiriu”, ką jau kalbėti apie rungtynes su “Nevėžiu” ar “Juventus” komandomis… Ką daryti, kad rungtynių lankomumas padidėtų? Viena iš išeičių - LKL komandos vidutiniokės turi tiek sustiprėti, kad turėtų galimybių namų arenoje įveikti abu Lietuvos grandus, tada ir žiūrovams būtų įdomiau, nes prieš rungtynes nebūtų aiškus rungtynių nugalėtojas. Antra, pakviesti į savo gretas bent kelis stiprius legionierius, kurie atitiktų reikiamą lygį ir būtų aukštesnio meistriškumo nei klube žaidžiantys lietuviai.

2011-12 metų sezone Klaipėdos “Neptūnas” turėtų rungtyniauti modernioje, 5000 žiūrovų talpininčioje arenoje.

Toli ieškoti pavyzdžių nereikia, Ispanijos ACB lygoje visos komandos, žaidžiančios namuose yra pavojingos, ten silpnų komandų lygoje paprasčiausiai nėra. Todėl svarbu, kad LKL klubams būtų dar pakelta kartelė minimaliam biudžeto dydžiui ir sumažintas komandų skaičius iki 10, nes tiesiog nėra finansinių galimybių turėti daugiau stiprių klubų, kurie sėkmingai galėtų žaisti bent antroje pagal pajėgumą - Europos taurėje. 

Ar pavyks “Neptūnui” užpildyti areną žaidžiant su LKL “vidutiniokais”?

 

Rimantas Katelynas | katelynas.blogas.lt

Video rekomendacijos: