Tamsioji NBA pusė: suktinės mėgėjai - nuo K. Thompsono ir C. Anthony iki K. Abdul-Jabbaro



Vieša paslaptis, kad profesionaliame sporte yra atletų, nevengiančių užtraukti marihuanos dūmo, nepaisant to, kad profesionaliose lygose tokie pomėgiai yra griežtai uždrausti. Apie kai kurių pomėgį kanapėms sužinoma tuomet, kai jie būna pagaunami atlikus draudžiamų preparatų vartojimo testą, kiti apie tai prabyla patys. Lietuvoje netylant diskusijoms apie itin griežtas bausmes už suktinės parūkymą, pristatome sąrašą aukščiausio lygio krepšininkų, kurie, jei gyventų Lietuvoje, jau galimai būtų pakeliui į kalėjimą.

NBA užkulisiuose kalbama, kad apie 80 proc. žaidėjų rūko „žolę“. Su marihuana yra įkliuvę tokie krepšininkai kaip Allenas Iversonas, Carmelo Anthony, Klay Thompsonas, Chrisas Webberis, Rasheedas Wallace‘as, Damonas Stoudamire‘as ir daugybė kitų.

Prieš kelerius metus tuomet Niujorko „Knicks“ atstovavęs J.R. Smithas buvo suspenduotas penkiems mačams dėl kanapių vartojimo. Pagal NBA taisykles, žaidėjas suspenduojamas tik tuomet, kai marihuanos testas būna teigiamas tris kartus.

2015-ais metais paklaustas, ką mano apie tai, kad Ohajo valstija nelegalizavo kanapių vartojimo, Klivlando „Cavaliers“ atstovaujantis J. R. Smithas atsakė: „Žmogau, jei tai įvyktų, tarpsezonyje man nereikėtų išvykti“.



K. Thompsonas su kanapėmis įkliuvo dar koledžo laikais. Krepšinio žvaigždė buvo sustabdyta policijos pareigūno, kuris mašinos viduje užuodė „žolės“ kvapą. Krepšininkas neigė, kad vartojo marihuaną.

Tačiau po apžiūros jo automobilyje buvo rasti beveik 2 gramai marihuanos. K. Thompsonas buvo pagautas praėjus vos dviem valandoms po krepšinio mačo, kuriame jo atstovaujama ekipa laimėjo, o pats krepšininkas surinko 22 taškus.

2004-aisiais su marihuana įkliuvo NBA superžvaigždė C. Anthony. Narkotikai buvo rasti tuometinio Denverio „Nuggets“ žaidėjo kuprinėje. Tiesa, pats Carmelo savo kaltės nepripažino ir sakė, kad „žolė“ – jo draugo, pas kurį jis esą buvo palikęs kuprinę.

C. Anthony draugas prisiėmė atsakomybę.

Daugiausiai taškų visoje NBA istorijoje pelnęs K. Abdul-Jabbaras problemų dėl marihuanos turėjo 1998-aisiais ir 2000-aisiais metais. Tiesa, tuomet jis jau buvo baigęs karjerą. 1998-aisiais rezultatyviausias visų laikų NBA žaidėjas su „žole“ įkliuvo Toronto oro uoste, o 2000-aisiais buvo pagautas prie vairo vartojęs marihuanos. K. Abdul-Jabbaras abiem atvejais aiškino, kad kanapes vartoja medicininiais tikslais ir taip vaduojasi nuo jį kamuojančios migrenos.
















Sportonamai.lt

Video rekomendacijos: