K. Vinalesas: pažadu, kad kiekviename mače atiduosime visas jėgas

K. Vinalesas: pažadu, kad kiekviename mače atiduosime visas jėgas

KKLietkabelis.lt nuotr.

Panevėžio „Lietkabelio“ komanda šį sekmadienį „Cido“ arenoje pradės naująjį Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) sezoną maču namuose su Prienų „CBet“ ekipa.



Prieš dvikovą įvyks apdovanojimų ceremonija, kurios metu lygos direktorius Romualdas Brazauskas įteiks „Lietkabelio“ žaidėjams ir treneriams bronzos medalius, kurie buvo paskirti šių metų kovą, kai buvo priimtas sprendimas nutraukti LKL sezoną dėl koronaviruso pandemijos. Bilietus į rungtynes galima įsigyti „Tiketoje“, o praėjusio sezono abonementų turėtojams, pateikus brūkšninį kodą, suteikiama net 50 proc. nuolaida. Sekmadienį, rungtynių dieną, bilietai pabrangs 3 eurais.

Pasiruošimo ciklo metu vienu iš „Lietkabelio“ lyderių buvo amerikietis Kyle‘as Vinalesas. Amerikietis interviu komandos oficialiai internetinei svetainei teigė, kad prieš pasirašydamas sutartį peržiūrėjo kelis praėjusio sezono mačus ir jį sužavėjo „Lietkabelio“ žaidėjų parodytas kovingumas bei atsidavimas.

Kodėl nusprendėte pasirašyti sutartį su „Lietkabeliu“?


– Pasitariau su agentu ir priėmiau sprendimą. Taip pat peržiūrėjau kelias praėjusio sezono rungtynes ir pamačiau, kad komanda žaidžia su dideliu atsidavimu bei užsidegimu. „Lietkabelis“ žais Europos taurėje, o aš girdėjau, kiek Lietuvoje svarbus krepšinis, todėl norėjau būti to dalimi.

Apibūdinkite save kaip žaidėją?

– Aikštelėje esu labai energingas. Myliu krepšinį ir jis man yra visas gyvenimas. Mėgstu rungtyniauti greitai, galiu pats pelnyti taškus, galiu įtraukti į žaidimą komandos draugus.

Ką prieš atvykdamas žinojote apie Lietuvą?

– Praktiškai nieko. Žinojau, kad ji netoli Estijos ir kokio čia tikėtis oro. Žaidžiau Taline, todėl žinau, kokios būna šaltos žiemos – čia laukia kažkas panašaus.

Kol kas mėgaujatės oru Lietuvoje?

– Taip, kol kas viskas labai gerai. Mažai lietaus, daug saulėtų dienų – smagu.


Atvykus į Lietuvą turėjote praleisti laiką saviizoliacijoje. Kaip sekėsi?

– Savaitę praleidome Dubingiuose. Buvo labai smagu, galėjome nemažai laiko praleisti kartu, geriau susipažinti, pažaisti tenisą.

Kokį įspūdį jums palieka Panevėžys?


– Man patinka šis miestas. Aplankiau kelis restoranus, pasivaikščiojau po miestą. Tikrai gražus miestas, man patinka.

Ką manote apie varžovus Europos taurės grupėje?

– Tikiu mūsų komanda ir jos šansais. Jau praėjusiame sezone panaši sudėtis įrodė, kad gali kautis su visais ir pasiekė FIBA Čempionų lygos atkrintamąsias. Tikiuosi, kad pavyks tai pakartoti ir Europos taurėje.


Kokį įspūdį jums paliko Vieningosios lygos kovos?

– Manau, kad tai yra vienas iš stipriausių turnyrų Europoje. Ten žaidžiamas kietas krepšinis, komandų laukia ilgos kelionės. Turnyras buvo labai konkurencingas ir man tai buvo gera patirtis. Gaila, kad sezonas baigėsi anksčiau laiko.

Kiek naudingas buvo žaidimas prieš tokias žvaigždes kaip Mike‘as Jamesas ar Aleksejus Švedas?


– Tai buvo puiki patirtis. Prieš tai šiuos vyrukus mačiau tik per televiziją bei daug apie juos girdėjau. Buvo smagu pasirodyti aikštelėje ir pasivaržyti su jais. Tokiais atvejais pamatai, ką turi tobulinti labiausiai ir vasarą ties tuo daugiausiai dirbau.

Kokį krepšinį demonstruos „Lietkabelis“?

– Protingą ir komandinį žaidimą. Turime gerą susižaidimą, taip pat nestinga jaunų krepšininkų, o tai reiškia, jog daug bėgsime į greitą puolimą.


Ką mėgstate labiau – pelnyti taškus ar atlikti perdavimą?

– Manau, kad visi mėgsta pelnyti taškus. Esu įžaidėjas ir augau su idėja, kad kamuoliu reikia dalintis. Smagu matyti, kaip taškus renka ir komandos draugai, todėl šioje situacijoje yra 50 prieš 50 proc. Turi būti balansas tarp šių elementų.

Ką galite pažadėti sirgaliams?


– Galiu pažadėti, kad tiek aš, tiek visa komanda kiekviename mače atiduosime visas jėgas. Dirbame sunkiai treniruotėse ir tikimės, kad visa tai atneš rezultatus aikštelėje.





KKLietkabelis.lt

Video rekomendacijos: