„Žalgirio“ startas LKL kelia daugybę klausimų: „pramiegota“ mačo pradžia, silpna gynyba ir niūrios prognozės

Lino Žemgulio / Zalgiris.lt nuotr.

 „Betsafe-LKL“ čempionų žiedus ir taurę atsiėmę žalgiriečiai naują sezoną pradėjo užtikrinta pergale. Sekmadienį „Žalgirio“ arenoje Lietuvos čempionai rezultatu 89:56 (23:21; 22:11; 24:7; 20:17) sutriuškino Šiaulių „Šiaulių“ komandą.



Po šio mačo „Žalgiris Meme Book“ pateikia mačo analizę. Kviečiame paskaityti:

„Žalgiriečiai mums neparodė nieko naujo, ko jau nebūtume matę pasirengiamajame etape su gerokai silpnesnėmis ir mažesnio biudžeto komandomis. Staigus puolimas, greitas perėjimas per visą aikštę, (ne)pozicinės atakos, geras pataikymo procentas iš visų nuotolių, kibi gynyba, užsmaugusi betkokią galimybę varžovams demonstruoti kokybišką puolimą. Bet yra keli "bet".

Pirmas "Bet"


Pirmasis kėlinys buvo toks, kokį dažnai matome "Žalgirio" žaidime (ypač Eurolygoje): suteikiama galimybė priešininkams stebėtinai lengvai rinkti taškus baudos aikštelėje ir iš kitų distancijų. Atrodo, kad komandos strategija yra leisti kuo daugiau varžovams sumesti taškų, kad sugrįžimas į varžybas ir jų laimėjimas būtų įspūdingesnis. Visgi jeigu pirmąjį kėlinį taip būtumėm žaidę su Eurolygos komanda, pirmąjį kėlinį būtumėme pralaimėję dviženkliu, o pirmą pusę varžybų ir dar didesniu taškų skirtumu.

Antras "bet"

Pirmoje varžybų pusėje puolimas atrodė stagnuotas, susispaudęs ties tritaškio linija, nors baudos aikštelėje ir buvo Lauvergne. Hayes švaistė tritaškius į lanką, kaip buvo plius minus įprasta praeitame sezone, Rokas lipo į medį, o visą komandą patempė tik Vasturia ir Milas savo tritaškiais.

Iš esmės komanda tikrai atrodė panaši į G lygos vidutiniokę, kurioje visi žaidžia už save ir stengiasi varžovą permesti, peršokti ir įveikti fiziškumu. Turiu pasakyti, kad buvo sunku žiūrėti. Ir jeigu ne Milas ir Šiaulių nesugebėjimas atkovoti kamuolių gynyboje, dar iki didžiosios pertraukos būtume labai ramiai pasikrovę kaip ir nuo Milano.

Trečias "bet"

Gynyba taip pat buvo silpna pirmoje pusėje, nes per pirmas 8-ias minutes Šiauliai neprarado nei vieno kamuolio ir drąsiai rinko taškus. Susikeitimas gynyboje? Hm.. aš nemačiau tikro susikeitimo ginantis. Gal jūs matėte? Jeigu "Šiaulių" gretose būtų tiek pat talento, kiek ir "Žalgirio", akivaizdu, kad būtume labai sunkiai sustabdę varžovų puolimą. Turiu pasakyti, kad Šiauliai pusantro kėlinio atrodė kaip lygi mums komanda. Ar tai didelis pliusas šiaurės Lietuvos komandai? Ne, tai didelis minusas "Žalgiriui".

Visa kita


Nuo antrojo kėlinio vidurio, kai "Šiaulių" pusėje išseko jėgos ir komanda pradėjo žaisti taip, kaip ir turi žaisti ekipa, kurios finansai nesiekia ir pusės milijono. Tada "Žalgiriui" teliko žaisti greitą žaidimą puolime, nes tiesiog nebeliko pasipriešinimo: Šiauliai pradėjo mesti neparuoštus tritaškius, kaip tą darytų pasimetusių vaikų komanda, nes paprasčiausiai nebeliko pakankamai parako sėkmingai dėlioti pozicinių atakų bei bandyti prasimušti į baudos aikštelę. Pasipylė klaidos, o kauniečiams atsirišo lankai, toliašaudė artilerija naudojosi laisvais metimais, nespėjus šiauliečiams prie jų pribėgti.

Kamuolys atsidurdavo ir baudos aikštelėje, kur Lauvergne mėgavosi laužydamas arenos lankus, nes praktiškai didžiąją dalį taškų surinko dėjimais per besislepiančius fiziškai silpnesnius priešininkus.

Kas iš tiesų nudžiugino - tai trečiasis kėlinys, kurio metu "Žalgiris" pradėjo iš tiesų smaugti varžovus gynyboje. Per trečiąjį kėlinį Šiauliai tesumetė 7 taškus. Na, ką dar galima pasakyti? Kaunas įjungė aukštesnę pavarą ir padarė tai, ką ir turi padaryti žaisdami su komanda, kurios resursai daugiau nei 15 kartų mažesni. Visgi kyla klausimas: kiek Žalgiris privertė varžovus palūžti ir kiek patys Šiauliai, nebeturėdami jėgų, visą iniciatyvą atidavė Kaunui?


Pabaigai

Jeigu Šiaulių vietoje būtų stovėjusi pajėgi Eurolygos komanda, šiandien būtume nubudę labai prastos nuotaikos. Labai stipriai abejoju, ar Žalgiris būtų sugebėjęs ir vėl nuo trečio kėlinio "atsižaisti" pralaimėtus du kėlinius ir dar laimėti, kai pirmoje varžybų pusėje žaidė puse kojos, o ketvirtajame kėlinyje šiek tiek atleido vadeles.

Treneris džiaugėsi puolimu, nepamiršo ir to, kad jam labai svarbi gynyba, tačiau abejose aikštės pusėje man "Žalgiris" atrodė kaip stipri LKL komanda, o ne Eurolygos grandams užpakalius spardantis klubas.


Visgi tai, kad komanda sugeba neatsipalaiduoti iki pat varžybų pabaigos ir palaiko didelį intensyvumą visas 20 min.po antrojo kėlinio, suteikia vilčių, kad, atsiradus didesniam susikalbėjimui ir susižaidimui gynyboje, į Eurolygą žengsime pakankamai stiprūs.

Tik, vyrai, prašau, žaiskite nuo pirmo kėlinio, nes nuo trečio kėlinio gali tekti jungti septintą pavarą, nors vairuojame vidutinio amžiaus automobilį, turinį penkių pavarų mechaninę dėžę!“, - rašo „Žalgiris Meme Book“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: