„Žalgirio metraštis“: „Žaidimas be gyvybės, prasta gynyba, pozityvo ieškojimas ir „Cbet“ kovingumas“

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai savo namų aikštėje sekmadienį išvargo pergalę prieš Prienų „Cbet“ ekipą. Martino Schillerio auklėtiniai „Žalgirio“ arenoje rezultatu 103:100 (31:24, 20:26, 26:21, 14:20, 12:9) pergalę šventė tik po pratęsimo.



Po šio mačo „Žalgirio metraštis“ pateikia savo komentarą. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Emocija po rungtynių:

Kai komandai nesiseka, ir pergaliu būna mažiau nei norisi (pavyzdžiui, praeito sezono 0-9 duobė), tikri sirgaliai stovi prie komandos drąsiai ir iki pabaigos. Ir mes sakome, "sergame ne už pergales, o už komandą"! Ir tai velniška tiesa. Tačiau yra ir kita šio šūkio pusė: mums svarbiausia ne tik pergalė, bet dar ir tai, kaip komanda žaidžia, kiek širdies įdeda ir kaip miršta dėl kiekvieno kamuolio. Už tai aš ir myliu "Žalgirį". Ir paskutiniu metu kažkas nutiko, kad ta ugnelė vyrų akyse prigeso.


Visų pirma, komanda papuolė į duobėtą kelią (ne pralaimėjimų, o žaidimo). Ir tai natūralu: visi pradėjome kraustytis iš proto dėl tokios nuostabios pradžios Eurolygoje (aš taip pat). Vyrai jautė užsidegimą sudraskyti visus priešininkus į gabalėlius. Bet tada nutiko dvi rungtynės prieš milžinus (Fall, Tavares), ir mes staiga pasijautėm mažiukais.

Ir rungtynės prieš "Real" atspindi mano nuotaiką: pralaimėjimas? Ne. Kai žaidi su tokio pajėgumo komanda, kuri daugybę metų yra turnyro favoritė, o jos branduolys nesikeičia dešimtmetį, negėda pralaimėti, jei kovoji iš visų jėgų ir tiesiog nepavyksta uždaryti rungtynių. Man asmeniškai tai prilygsta pergalei. Bet štai nutinka rungtynės su Cbet, kai pergalė nėra tokia skani, nes mūsų žaidimas buvo be gyvybės savoje aikštės pusėje.

Šią savaitę į savo krepšį praleidome 185 taškus. Tai yra labai daug, turint omeny, kad patys sumetėme 25-iais mažiau. Abi rungtynes (ir su "Maccabi", ir su "Cbet") pradėjome sproginėdami abejose aikštės pusėse, bet penkta minutė tampa kažkokia stebuklinga riba, kurią peržengę subyrame gynyboje, o nesugebėdami uždaryti varžovų puolimo, prarandame gerą tonusą ir puldami jų krepšį.

Šimtas taškų nuo Prienų (su visa pagarba varžovui) yra beprotiška. Ir jeigu ne fantastiškas Steve šūvis paskutinėmis sekundėmis, būtume pralaimėję ir prasileidę "tik" 91-ą! Daug kas sako, kad visi (visi!) ekspertai be reikalo Vasturia nurašė. Na, aš negirdėjau nei vieno, sakančio, kad Vasturia netinka LKL. Ir tai tiesa - jis vienas stipresnių LKL žaidėjų, akivaizdu, galintis turėti lemiamos įtakos pergalei. Puiku! Visgi ekspertai abejoja dėl jo pajėgumo Eurolygoje, o ne vietinėje lygoje. Ir kad Steve nutildytų tokias kalbas, turi pagaliau pasitempti Europos fronte, ne tik LKL. Bet už lemiamą metimą - aplodismentai.

Ir prasta gynyba nėra vieno žaidėjo kaltė. Tai bendras komandos tonusas, nes mums nepavyksta sustabdyti priešininkų nei mylima trenerio "Ice" gynyba, nei susikeičiant, nei individualiai. Manau, Schilleris pradės reikalauti savo taktikos įgyvendinimo nebe tokiu ramiu veidu. Vakar rūbinėje tai jau prasidėjo - Martinas pratrūko. Ir galbūt tai (o ne pralaimėjimas Tel Avive ar beveik pralaimėtos rungtynės su Prienais) bus spyris į užpakalį vyrams, ir vėl pamatysime juos su ugnele akyse. Tas laikas tikrai ateis. Tik tikėkimės, kad anksčiau, o ne vėliau. Bet lauksime, kad ir kiek reiktų, kaip ir visada.

"Cbet" - šaunuoliai. Su tuo tikrai sutiks ir mūsų treneris, ir žaidėjai. Toks kovingumas iš žaidėjų, kurių atlyginimas (visų kartu sudėjus) neviršyja mūsų vieno Lauvergne, mane labai sužavėjo. Tikiu, tokį patį efektą tai turės ir mūsų vyrams. Ne nusiminti reikia, o užsidegti“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: