„Žalgirio metraštis“: „Gėda ne Lietuvai, gėda ne Serbijai, o gėda - FIBA organizacijai“ (Apklausa)

FIBA nuotr.

Europos vyrų krepšinio čempionato atrankos turnyro C grupės rungtynes penktadienį (lapkričio 27 d.) Lietuvos nacionalinė rinktinė Vilniaus „Avia Solutions Group” arenoje žaidė su niekada istorijoje dar nesutikta Danija ir nelauktai pralaimėjo varžovams rezultatu 76:80 (22:21, 24:17, 13:22, 17:20).



Tuo tarpu šeštadienį pralaimėjimą atrankoje patyrė ir Serbijos rinktinė. Igorio Kokoškovo kariauna Suomijos Espo mieste vykusiame mače 90:92 (25:28, 19:21, 28:24, 18:19) nusileido pirmą pergalę iškovojusiai Šveicarijai.

Po šių sensacijų pasisakyti nusprendė „Žalgirio metraštis“, kuris teigė, jog dėl pralaimėjimų kalta ne krepšininkai, o pati atrankos sistema. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Ir mane dar kažkas bandė įtikinti, kad mūsų pralaimėjimas - ne FIBA "langų" sistemos kaltė, o prasto mūsų nusiteikimo. Tokie "gėdingi" rezultatai tampa tendencija, o ne išimti.


•FIBA nori krepšinį atnešti į šalis, kuriose jis niekada nebuvo populiarus, ir nesvarbu, kokia bus to kaina.

•Ar po tokių pralaimėjimų mes, krepšinio šalies žmonės, nustosime sekti rinktinę? Tikrai ne!

•Ar po tokių pergalių Šveicarijoje ir Danijoje atsiras daugiau krepšinio fanų? Tikrai taip.

•Taip kad čia yra absolute WIN situation FIBA'i bet kuriuo atveju. Ir jiems nesvarbu, kad žlugdo tikro, kokybiško krepšinio idėją. Svarbu, jų čempionato ekspancija vyksta sėkmingai :)

•Gėda ne Lietuvai, gėda ne Serbijai. Gėda - FIBA'i!“, - rašė „Žalgirio metraštis“.

Krepsiniozinios.lt kviečia išsakyti savo nuomonę, ar sutinkate, kad dėl pralaimėjimų kalta FIBA sistema?





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: