Š. Jasikevičius apie „Žalgirį“: „Buvo nuostabūs metai ir tapome tikra šeima“

Šarūnas Jasikevičius sugrįžo į Kauną, kur jo vadovaujamas Barselonos krepšinio klubas penktadienį stos į kovą su buvusia komanda, Kauno „Žalgiriu“. Ta proga Eurolyga pakalbino trenerį, kuris atskleidė, jog „Žalgiris“ jam visada išliks svarbiausia komanda gyvenime.

„Aš esu Kauno vaikas. Gimiau ir užaugau Kaune. Su tėvais visada eidavau į rungtynes, sekdavau „Žalgirį“, buvau išprotėjęs dėl jo. Tai visada bus mano svarbiausia komanda gyvenime.



Buvo nuostabūs metai. Mes sukūrėme tvirtą ryšį tiek su žaidėjais, tiek su sirgaliais, esančiais šalia aikštės. Mes tapome tikra šeima, o tai atsispindėjo rezultatuose. Kai rungtyniausime Kaune, mane tikrai užplūs daugybė emocijų, bet toks gyvenimas, turi su tuo kovoti.

Nemanau, kad yra taisyklės, kaip trenerio karjera formuojasi. Yra daugybė kelių, kuriais gali žengti. Viskas priklauso nuo išminties, gebėjimo prisitaikyti, ar esi pasiruošęs mokytis ir tikrai myli šią profesiją. Yra daugybė faktorių.

Manau, jog vienas svarbiausių dalykų, ką turi išmokti, yra ne tai, ką tu žinai, o tai, ką perduosi savo žaidėjams, nes jie nulemia rungtynių baigtį. „Barcelona“ privalo kovoti dėl visko, o kai šį tikslą pasieki, užplūsta emocijos ir laimė dėl per metus įdėto darbo“, - atskleidė Šaras.


„Kauno sūnus. „Žalgiryje“ Šarūnas Jasikevičius išplėtė savo krepšinio palikimą iki atsarginių žaidėjų suolelio. Dabar jis ruošiasi sugrįžti į Lietuvą, kai prieš gimtojo miesto komandą kovos su naujuoju savo klubu „Barcelona““, - apie Šarą teigė Eurolyga.

Savo mintimis apie Šarą pasidalino „Žalgirio“ gynėjas Thomas Walkupas ir „Barcelona“ aukštaūgis Brandonas Daviesas.

„Iš Šaro išmokau daug, kaip žaisti šį žaidimą, o ypatingai įžaidėjo pozicijoje. Vien dėl to, kad jis išvyko, aš nesustojau daryti to, ko jis mane išmokė“, - pasakojo Thomas Walkupas.

„Jis yra vienas tų trenerių, pas kurį žaidžiant ilgiau, pradedi suprasti jo mąstymą ir požiūrį. Kai visi pasitiki šią sistemą, pats pajutau, ką gali nuveikti jo vadovaujama ekipa“, - kalbėjo B. Daviesas.

Gražių žodžių negailėjo ir žalgiriečių strategas Martinas Schilleris.

„Šaras yra klubo legenda. Galbūt net ne ekipos, o kažko daugiau. Jis yra tikra Europos krepšinio ikona. Bet apie tai ilgai galvoti negaliu, turiu pakankamai iššūkių. Mes norime ir toliau garsinti šį klubą, miestą ir šalį. Didžiuojamės, galėdami tą daryti“, - teigė austras.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: