Kodėl „Žalgirio“ ir „Ryto“ rungtynės buvo prastas LKL žingsnis (Komentaras)

„Betsafe-LKL“ čempionate sekmadienio vakarą nugriaudėjo antrasis šio 2020-2021 m. sezono derbis tarp Kauno „Žalgirio“ (9-1) ir Vilniaus „Ryto“ (7-4). Traumų ir susirgimų virusu išretinta „Ryto“ komanda čempionams rimčiau pasipriešinti nesugebėjo – triuškinamą pergalę Kaune iškovojo žalgiriečiai.

Martino Schillerio vadovaujamas „Žalgiris“ namuose triumfavo 92:45 (23:11, 22:11, 27:11, 20:12). Tai didžiausia žalgiriečių pergalė prieš sostinės ekipą per visą istoriją.



Po šio mačo pasisakyti nusprendė „Žalgirio metraštis“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Tai, ką matėme vakar, buvo šioks toks pasišaipymas iš sąvokos "lietuviškasis derbis". LKL galbūt ir neturėjo pagrindo nukelti rungtynių, galbūt lygos vidaus tvarkos taisyklių apibrėžtis leido joms vykti. Bet reiktų turėti omeny, kad "Žalgirio" ir "Ryto" rungtynės yra tai, kas generuoja pačiai lygai daugiausiai dėmesio. Todėl toks vaizdelis, kurį matėme vakar, kenkia ne tik sirgaliams, kurie negavo jokių teigiamų emocijų iš ilgai laukto principinių LKL varžovų susitikimo, bet ir pati lyga, kuri po tokių rungtynių galimai sumenkino savo patikimumą.

"Rytas" iš esmės į Kauną atvažiavo su atsarginiais žaidėjais, be to, pasikvietę vaikinų iš savo jaunimo komandos. Ir tai būtų maža problema, jeigu tie žaidėjai būtų parodę nors menkiausią norą pasipriešinti ir garbingai sužaisti. Deja, taip neįvyko. Nors "Ryto" šią savaitę laukia labai svarbios rungtynės Čempionų lygoje ir galbūt jie taupėsi rungtynėse su kauniečiai, tačiau ar tai gali būti priežastis žaisti viena koja, viena ranka ir dar užsimerkus, jeigu esi profesionalus krepšininkas, už žaidimą gaunantis (dažnu atveju labai nemažą) atlyginimą?


Žalgiriečiai spaudos konferencijoje netryško jokiu džiaugsmu dėl užfiksuoto rezultato, aiškiai rodė nusivylimą ir pačiomis rungtynėmis. Visi kalbėjo apie tai, kad priešininkai nukraujavę ir taktiškai nutylėjo tiesą - vilniečiai visiškai nesistengė likti rungtynėse ir žaisti su užsidegimu. Mano supratimu, tai yra juoda dėmė tiek Vilniaus komandai, tiek pačiai LKL.

Kauniečiai atėjo į aikštelę ir padarė savo darbą: įtraukė suolelio gale sėdinčius žaidėjus, pašlifavo vieną kitą derinį ir laimėjo rungtynes. Tačiau ar "derbis" yra tos rungtynės, kuriose kauniečiai turi tik nusišluostyti rankas, lai lieka atviru klausimu žmonėms, kurie yra atsakingi už lygos įvaizdį.

Lygos vidaus tvarkos taisyklės nėra Lietuvos Respublikos įstatymų paketas, kurį norint pakeisti, reikia teikti projektus ir juos tvirtinti Seimo narių balsų dauguma. Tai yra taisyklės, skirtos organizuoti turnyrui. Ir jos gali būti interpretuojamos kiek kitaip nei įprasta, priklausomai nuo esamų sąlygų. Ir tai turėjo būti padaryta.

"Žalgirio" ir "Ryto" rungtynės sutelkia daugiausia dėmesio LKL, jos kuria didžiausią pridėtinę vertę lygai. O tai, kas nutiko vakar (jokios kovos, rezultatas žeminantis mūsų varžovą, žiūrovų nusivylimas), yra LKL kenkiantis dalykas. Todėl visą atsakomybę, mano nuomone, turi prisiimti lyga, kuri nebūdama lanksti, pakenkė tiek fanams, tiek komandoms, tiek ir pati sau. Liūdna, bet taip yra. Galbūt tai bus pamoka, kuri padės kelti LKL prestižą kituose komandų susitikimuose.

O kokia Jūsų nuomonė?“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: