Ar žinojote? „Žalgirio“ ir „Baskonia“ rungtynių įdomiausi faktai

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai antradienį namų dvikova su Vitorijos „Baskonia“ klubu pradės dvigubą Eurolygos savaitę. Ketvirtadienį žalgiriečiai susikaus ir vėl savo arenoje su Stambulo „Fenerbahce“.

Prieš šias rungtynes „Žalgirio metraštis“ išrinko įdomiausius faktus apie šias rungtynes. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):



„Įdomūs faktai prieš dvikovą su "Baskonia".

"Žalgiris" su "Baskonia" Eurolygoje susitikę yra 19 kartų. Kauniečiai laimėjo 9-is susitikimus, o ispanai – 10. Todėl artimiausios rungtynės yra puiki proga atstatyti status quo.

Ilgiausia baskų pergalių serija prieš "Žalhirį" buvo 5-ios pergalės (nuo 2017-11-16 iki 2019-10-04), o kauniečių pergalių prieš baskus - serija 4-ios pergalės (nuo 2012-10-19 iki 2017-06-04).


Komandos tarpusavyje nesusitiko net tris sezonus iš eilės, todėl kauniečių pergalių serija teoriškai užtruko ketverius metus ir septynis mėnesius.

Šią „Žalgirio“ pergalių seriją pradėjo Joan Plaza, o pabaigė Š. Jasikevičius.

„Žalgirio“ didžiausia pergalė prieš „Baskoniją“ (tuometinę „Caja Laboral“) buvo pasiekta net 37-ių taškų persvara (2012—11-23), baskai prieš mus yra laimėję 31-u tašku 2005-03-02.

Kai komandos strategu tapo Šaras, su baskais susitikome aštuonis kartus, o laimėjome tik 3. Jasikevičiui nesisekė kovoti su šia ispanų komanda, nes vidutiniškai pralaimėdavome jiems 16.6 taško (penkis kartus), o laimėjome tik aštuoniais taškais.

„Baskonia“ skamba kaip naujos komandos pavadinimas, o jos istoriją nesidomint susekti sunkoka vien todėl, kad klubas daugybę kartų keitė pavadinimą. Geriausiai mums žinomas Vitorijos „Tau Ceramica“, vėliau jis keitėsi į „Caja Laboral“, tada į „Laboral Kutxa“, o paskutiniu metu ji vadinasi Vitorijos „Baskonia“.

Garsiausi lietuviai, kurie žaidė Vitorijos klube, yra Arvydas Macijauskas, Mindaugas Timinskas (vieno įspūdingiausių Eurolygos dėjimų autorius su mėlynais marškinėliais), Saulius Štombergas (su „Tau Ceramicos“ marškinėliais pasiekė Eurolygos rekordą – 9/9 tritaškiai vienų rungtynių metu), Simas Jasaitis ir dabar baskų klube žaidžiantis Rokas Giedraitis.

Taigi ar šią savaitę laimėsime jubiliejinį 20-ąjį klubų susitikimą ir išlyginsim tarpusavio rezultatą (10-10)?“, - rašo „Žalgirio metraštis“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: