„Žalgirio“ ir „Bayern“ mačo belaukiant: ekipų rezultatai, pavojingiausi žaidėjai ir prognozės

Zalgiris.lt nuotr.

Kauno „Žalgiris“ fantastišku stiliumi Eurolygoje iškovojo pastarąsias dvi pergales, kuomet įveikė Stambulo „Fenerbahce“ ir Vitorijos „Baskonia“ krepšininkus.



Šiuo metu žalgiriečiai Eurolygoje savo sąskaitoje turi aštuonias pergales ir septynius pralaimėjimus bei užima aštuntąją vietą.

Šią savaitę Martino Schillerio auklėtiniai susikaus su Miuncheno „Bayern“ krepšininkais.

Prieš šias rungtynes, „Žalgirio metraštis“ pateikia mačo analizę. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):


„Miuncheno komanda tris paskutinius susitikimus žaidė su „Asvel“, „Zenit“ ir „Baskonia“ klubais. Išskyrus prancūzus, kiti du klubai pretenduoja patekti į Top8, todėl rungtynės turėjo būti ganėtinai nelengvos. „Bayern“ pasiėmė dvi pergales, bet po atkaklios kovos krito prieš „Zenitą“.

Tuo tarpu „Žalgiris“ pasiėmė tris pergales iš trijų ir, atrodo, išbrido iš duobės. Visi varžovai buvo įveikti įtikinamai (o Feneris – sutriuškintas), todėl galime sakyti, kad komanda jaučia moralinį pakilimą, kuris yra labai svarbus tokiam laisvam ir kuriančiam žaidimo tipui, kokį demonstruojame dvi savaites.

Komandų rezultatai

„Bayern“ per visus tris susitikimus vidutiniškai pelnė po 76 taškus, kas praktiškai atitinka viso sezono demonstruojamus skaičius (75.2 taško). Taigi jų puolimas, atrodo, labai nuoseklus ir nešokinėjantis. Pastovumas yra gerai, tačiau jis turi ir neigiamą pusę: jeigu nepavyks sulaikyti priešininkų puolimo, teks skaudžiai kentėti. O „Žalgiris“ šioje atkarpoje kaip tik ir demonstruoja fantastiškus skaičius puolime. Per pastaruosius tris mačus kauniečiai renka vidutiniškai po 90.6 taško, o krepšį atakuoja fantastišku procentu iš trijų taškų zonos (62%).

Miuncheno klubas daug labiau proteguoja žaidimą iš artimesnės distancijos, nei nuo tritaškio linijos. Pastaruoju metu tolimais metimais jie renka tik 14.5% visų komandos taškų (33/228). Ir tai yra labai žemas reitingas. Tiesa, tolimų metimų jie ir atlieka labai mažai (vidutiniškai po 14.6 per susitikimą), tačiau pataikymo procentas yra visai pakenčiamas (40%). Visgi per paskutinius tris susitikimus „Žalgiris“ iš esmės pataiko daugiau tritaškių per rungtynes (15.6), nei „Bayern“ apskritai išmeta (14.6). Todėl galime jau dabar sakyti, kad vokiečių laukia pakankamai sudėtingas uždavinys: kaip atsakyti „Žalgirio“ tritaškiams, sumetant daugiau taškų iš artimų distancijų, nes minties „permesti“ kauniečius iš toli turėtų būti atsisakyta dar iki rungtynių pradžios.

Tačiau šioje vietoje Vokietijos klubas taip pat turėtų sunerimti, nes per paskutines trejas rungtynes „Žalgiris“ labai sėkmingai uždaro baudos aikštelę ir varžovams iš artimų distancijų leidžia sumesti tik po 36 taškus per rungtynes, kas iš tiesų yra labai mažas skaičius, turint omeny, kad „Bayern“ per šią atkarpą iš dviejų taškų zonos pelno po beveik 47 taškus, t.y. 61% visų komandos taškų. Tačiau jeigu įskaičiuotume ir baudų metimus, kurie dažniausiai uždirbami ne trijų taškų zonoje, tas skaičius dar labiau padidėtų: nuo 47 iki 59.3, t.y. net 85.5% visų komandos taškų.

Tokie skaičiai turėtų neraminti „Bayern“ trenerį Trinchieri, nes jeigu jie nesustabdys tolimų „Žalgirio“ metimų iki minimumo, turės labai didelių problemų bandydami atsverti tuos metimus krapštydamiesi per uždarytą baudos aikštelę. Jeigu „Žalgiris“ ir toliau taip puikiai uždarys plotą aplink krepšį, kaip kad darė per paskutines tris rungtynes ir leis sukrapštyti tik tuos 36 taškus, kiek praleisdavo iki šiol, „Bayern“ neturės jokių vilčių laimėti.


Pavojingiausi žaidėjai

Per paskutines trejas rungtynes „Žalgiryje“ pavojingi buvo absoliučiai visi perimetro žaidėjai, įskaitant ir Nigel Hayes. Vieninteliai žaidėjai, negalintys užtikrintai nubausti iš toli, yra priekinės linijos vyrai (nors ir Rubit su Jankūnu per šią seriją įmetė po tritaškį). Kita vertus, priekinė linija irgi nesnaudžia ir savo ruožtu ganėtinai tvirtai prisideda prie bendro rezultato (netgi turint omeny, kad Hayes šiuo metu žaidžia trečioje pozicijoje). Taigi „Žalgiryje“ devynis ir daugiau taškų šioje atkarpoje pelno net penki žaidėjai: Marius – 15.6, Nigel – 12, Rubit – 10.6, Artūras – 9.6, Joffrey – 9.3. Kai komandos smogiamoji jėga yra sudaryta iš penkių žaidėjų, kuriuos pavaduoti gali dažnai iššaunantys Lukas su Roku, varžovams yra nelengva sustatyti gynybą, nes jos sufokusavimas į vieną ar du žmones gali nesuveikti, jei puikias rungtynes sužais likę 3-5 žaidėjai.

Miuncheno komandoje, atrodo, gali ir toliau nežaisti vienas pavojingiausių jų žaidėjų, Vladimir Lučič, kuris iki traumos žaisdavo po beveik 30 min. ir rinkdavo po 14.4 taško, krepšį iš toli atakuodamas 49% taiklumu (25/51). Toks žaidėjas, galintis ištempti toli nuo tritaškio mūsų ketvirtą ar penktą numerį po susikeitimo, būtų labai pavojingas. Kol kas atrodo, kad Vladimiras negalės žaisti, tačiau daug informacijos apie tai rasti nepavyko. Kiti pavojingi žaidėjai yra gynėjas W. Baldwin (12 taškų), puolėjas P. Zipser, kuris gauna nemažą dalį iškritusio Lučič laiko (10 taškų) ir centrai J. Reynolds (17 taškų) bei L. Radoševič (8.6).


Daugiausiai problemų, tikėtina, kels penkti numeriai, kurie turi stiprius kūnus, todėl visai tikėtina, kad mūsų starto penkete išvysime Lauvergene ir Jankūną, o juos keis Rubitas su Gebenu (Martinas sunkus ir lėtas, todėl visai tikėtina, kad galės kažkiek pasiginti prieš Radoševičių). Nigelis su Mariumi turėtų gerai susitvarkyti su Zipseriu ir Baldwinu. Tiesa, neturiu nuogąstavimų ir dėl Walkupo bei Roko sugebėjimų uždaryti vokiečių įžaidėjus.

Todėl galime drąsiai teigti, kad Žalgirio pergalė priklausys pirmiausia nuo mūsų pačių – ar sugebėsime taip pat puikiai dalintis kamuoliu, kaip kad darėme iki šiol per trejas rungtynes (vid. 23 rez.perd.), ar ir toliau sumesime bent pusę išmestų tritaškių ir ar sėkmingai dar kartą uždarysime baudos aikštelę.

Tiesą sakant, be fiziškumo ir taškų vertimo per baudos aikštelę, aš nematau nei vieno „Bayern“ pranašumo prieš „Žalgirį“. Taip, vokiečiai turi žaidėjų (Dedovič ar Zipser), kurie gali nelauktai iššauti, bet iš esmės, jeigu sutvarkysime reikalus baudos aikštelėje ir nusiimsime reikalingus kamuolius gynyboje bei kelis puolime, neišsprendžiamų problemų neturėtume turėti. Juo labiau, kad „Bayern“ nedemonstruoja ir geros gynybos, nes šiame sezone jie praleidžia beveik po 79 taškus, o tai signalas, kad degantis „Žalgirio“ puolimas gali turėti dar vieną šansą nugalėti Top3 (tik kol kas) komandą.


Prognozė:

+12, naudingiausias žaidėjas – Nigel Hayes, rezultatyviausias – Marius Grigonis“, - rašė „Žalgirio metraštis“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: