Ar žinojote? „Žalgirio“ ir „Bayern“ rungtynių įdomiausi faktai

Zalgiris.lt nuotr.

Trečiadienį Kauno „Žalgiris“ (8/7) žais Eurolygos 16-ojo turo rungtynes, kuriose susikaus su dviem pergalėmis daugiau turinčią Miuncheno „Bayern“ (10/5) ekipą.



Prieš šias rungtynes „Žalgirio metraštis“ išrinko įdomiausius faktus apie šias rungtynes. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Įdomūs faktai prieš mačą su Miuncheno "Bayern".

Komandos Reguliariajame Eurolygos sezone yra susitikusios tik tris kartus! Vieną kartą žaidėme "Beko lygos taurėje", kur vokiečius įveikėme žaisdami dėl trečios vietos.


Visus tris kartus Eurolygoje "Žalgiriui" vadovavo Šaras.

Kartą laimėjo vokiečiai, dukart - mes.

Taip pat dukart susitikome Top16 (2013), kur pralaimėjome 0-2

"Bayern" yra tritaškių nemėgstanti komanda, kuri per rungtynes išmeta po beveik 19 metimų, o pataiko tik po 7-is (37%), kai "Žalgiris" tai daro po 21-ą kartą, o pataiko po 9.2 (44%).

Mano akimis, pavojingiausias vokiečių ginklas prieš mus bus Vladimir Lučič, sunkusis kraštas, kuris nuo trijų taškų zonos atakuoja net 49% taiklumu. Lėtesniems Rubitui ar Pauliui tai bus iššūkis.

Miuncheno komanda yra aukščiausią vietą užimanti komanda, kurią tikrai galime įveikti.

"Bayern" praleidžia po beveik 79 taškus, tačiau komandos, gerai metančios tritaškius (Armani, CSKA, Real ir Valencia) vokiečiams vidutiniškai sumeta po 90, o "Žalgiris" yra geriausiai tritaškius metanti komanda: per paskutines tris rungtynes nuo trijų taškų žymos sumetame daugiau nei pusę savo taškų.


Įdomiausias faktas - šiuo metu "Bayern" užima trečią vietą Eurolygos lentelėje su 10 pergalių ir penkiais pralaimėjimai.

Vokiečiai nėra linkę per dažnai dalintis kamuoliu (atlieka po 16 rez. perdavimų), nes didžiąją dalį taškų renka iš po krepšio individualiais veiksmais. "Žalgiriui" paskutiniu metu labai puikiai sekasi susitvarkyti su varžovų priekine linija savoje baudos aikštelėje.

Mano prognozė: jeigu pavyks išspręsti Lučičiaus klausimą pernelyg nelendant iš baudos aikštelės ir pataikyti bent 10 tritaškių (paskutiniu metu tai atrodo lengviau nei nepataikyti), turėtumėme laimėti 8-iais taškai“, - rašo „Žalgirio metraštis“.






Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: