„Ryto Balsas“: „Lyginant su tuo kas buvo – progresas didžiulis“

„Ryto Balsas“: „Lyginant su tuo kas buvo – progresas didžiulis“

Roko Lukoševičiaus nuotr.

Vilniaus „Rytas“ (13-5) pirmavo beveik viso susitikimo metu, tačiau garbingai kovoję „Šiauliai“ (5-12) privertė varžovus prakaituoti iki paskutinės akimirkos.



Giedriaus Žibėno auklėtiniai po atkaklios kovos Šiauliuose triumfavo 98:85 (23:22, 25:15, 20:29, 30:19) bei „Betsafe-LKL“ čempionate iškovojo šeštąją pergalę iš eilės.

Po šio mačo savo mintis išdėstė „Ryto Balsas“. Kviečiame paskaityti (Tekstas neredaguotas):

„Iškovota dar viena pergalė, kuri turėjo būti iškovota ir tai yra smagu. Pradžioje gal net labiau norisi paminėti puikius vyr. trenerio žodžius porungtyniniame interviu televizijai. Nors iškovota pergalė, bet pirmiausia pabrėžta, kad tokios pergalės nedžiugina, nes buvo neišpildyta daug sumanymų, ypač gynyboje, o rungtynės perlaužtos puolimu. Džiugu, kad matomos problemos ir kryptingai dirbama, norint ištaisyti jas.


Reikia nepamiršti, kad šiandien grįžus Martynui Echodui ir Andrew Goudelockui tai buvo pirmosios rungtynės su jais ir didesne rotacija negu matėme pastaruosius keletą mačų. Tad ir išskirti, pirmiausia, turbūt vertėtų šių krepšininkų prisijungimą.

Martynas jau per pirmąją pusę surinko 21 naudingumo balą ir išnaudojo beveik visus šansus puolime bei sėkmingai rinkosi kamuolius gynyboje. Džiugu, kad beveik mėnesį nežaidęs krepšininkas grįžo geroje fizinėje kondicijoje. Panašiai galima kalbėti ir apie Andrew. Kaip sakydavo dėdė – metimo nepragersi. Galime tik džiaugtis, kokio lygio žaidėją puolime turime ir turėsime iki sezono pabaigos. Šiandien matėme ir derinius skirtus sukurti geras progas amerikiečiui, aukštą lygį parodo, kad sutraukęs du žmones AG gana lengvai randa kam nusimest ir nepiktnaudžiauja sunkiais metimais. Vertėtų išskirti, kad net ir gynyboje trenerių štabas ieško būdų, kaip paslėpti šio krepšininko minusus. Lyginant su tuo kas buvo – progresas didžiulis, o tai vos pirmosios šio krepšininko rungtynės irgi po mėnesio pertraukos.

Labai džiugu, kad Giedrius Žibėnas parodė savo autoritetą šiandien ir trečiajame kėlinyje pakeitęs gynyboje tiesiog miegantį Ryaną Boatright, daugiau jo ir nebeišleido, taip siųsdamas konkrečią žinutę šiam įžaidėjui. Savaitės viduryje basketnews.lt podcaste apsilankęs treneris minėjo, kad turi daug pokalbių su Ryanu rūbinėje, panašu, kad žodžiai šio krepšininko neveikia, tikėkimės tokie veiksmai rungtynių metu leis jam suprasti, kad nesiginsi - nežaisi.

Turbūt, tą patį galite perskaityti kone po kiekvieno mačo, bet tiesiog džiugina kokiomis spalvomis žydi Arnas Butkevičius ir Gytis Radzevičius. Abudu puikiai lipa ant kiekvieno kamuolio, dėl ko šie krepšininkai ir yra labai vertinami. Nebijo atakuoti iš toli, drąsiai veržiasi. Tikrai labai džiugu dėl abiejų jų. O svarbiausia, labai simpatiškai žaidimas atrodo jiems abiems esant aikštelėje. Taip, dėl to kartais kyla bėdų ginantis prieš aukštesnius varžovus, ką šiandien gana sėkmingai išnaudojo Šiauliai, tačiau toks pats duetas gana sėkmingai veikė prieš Lietkabelį.

Atskiro žodžio vertas ir Mindaugas Girdžiūnas, kuris bent jau šiandien priminė apie save. Ilgą laiką duobėje buvęs ir savo vietos neradęs gynėjas parodė, kad vis dar yra vienas iš geriausių 1x1 situacijų žaidėjų ir su savo sunkiai uždengiamu metimu po driblingo gali būti labai pavojingas.

Sveikiname visus su pergale, o jau trečiadienį laukia revanšas prieš Kėdainius!“, - rašė „Ryto Balsas“.





Krepsiniozinios.lt

Video rekomendacijos: